Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Canicula face victime: Sute de persoane au chemat Ambulanta in Bucuresti, un sucevean a murit

Luni, 29 Iulie 2013, ora 17:28
932 citiri
Canicula face victime: Sute de persoane au chemat Ambulanta in Bucuresti, un sucevean a murit
Foto: arhiva

Peste 560 de apeluri au fost inregistrate luni la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), 48 dintre solicitari fiind pentru persoane lesinate in spatii publice.

"Numarul apelurilor a crescut luni, astfel ca in primele sapte ore au fost inregistrate 560 de solicitari, dintre care 248 de urgente. Din totalul urgentelor, 48 au fost pentru lesinuri in locuri publice. Pana acum, nu am inregistrat niciun caz de insolatie", a explicat dr. Alis Grasu, managerul SABI.

Managerul SABI recomanda persoanelor in varsta si familiilor cu copii mici sa evite deplasarile prin soare la orele amiezei.

Cod portocaliu de canicula pentru Bucuresti si sapte judete. Urmeaza furtuni

"Copiii mici trebuie feriti de expunerea la soare la orele amiezei. De fapt, grija fata de copiii mici va fi una speciala in aceste zile. Atat temperatura din camera, cat si alimentatia trebuie reglate in functie de conditiile meteo. De asemenea, persoanele cu suferinte cronice cardiace, renale, neurologice sau cu diabet trebuie sa respecte indicatiile medicilor", a mai spus Alis Grasu.

Capitala se afla, luni, sub cod galben de canicula, iar marti va fi sub avertizare cod portocaliu, in sudul tarii find asteptate temperaturi maxime de 38-40 de grade.

Un barbat a facut stop cardiac

Un barbat in varsta de 63 de ani din municipiul Suceava a murit, duminica, in urma unui stop cardio-respirator provocat de expunerea la soare, acesta aflandu-se la picnic, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, Tiberius Bradatan.

Barbatul nu avea in antecendente alte boli. Potrivit sursei citate, cel mai probabil, pacientul a suferit o tulburare de ritm cardiac ca urmare a expunerii la soare, acesta participand la un picnic, pe malul raului Suceava.

Bradatan a mai spus ca echipajul medical de pe ambulanta a incercat sa il resusciteze pe barbat, manevrele in acest sens continuand timp de jumatate de ora si la UPU Suceava, insa fara rezultat, barbatul fiind declarat mort.

Timisoara: 20 de persoane au solicitat Ambulanta

Douazeci de persoane din Timisoara au solicitat, in ultimele 24 de ore, interventia Ambulantei, dupa ce s-au simtit rau din cauza caniculei, majoritatea fiind preluate de la stranduri, biserici, din parcuri sau statii de tramvai.

Directorul Serviciului de Ambulanta Timis, Iancu Leonida, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca, in ultimele 24 de ore, 20 de persoane au sunat la Ambulanta, dupa ce s-au simtit rau din cauza caniculei, cazurile inregistrandu-se la Timisoara.

"Noi avem statistica pe 24 de ore, deci in ultimele 24 de ore am avut 20 de cazuri de persoane afectate de canicula. Numarul nu este ingrijorator pentru aceasta perioada. Au fost persoane preluate de ambulanta de la stranduri, din biserici, din parcuri ori statii de tramvai", a declarat Iancu Leonida.

In Timisoara functioneaza patru puncte de prim-ajutor pentru perioada de canicula, fiind dotate cu apa si personal medical. Aceste centre se afla in Gara de Nord, in Piata 700, Piata Badea Cartan si la Posta Mare.

Judetul Timis se afla sub avertizare cod portocaliu de canicula, inregistrandu-se 40 de grade Celsius.

Cluj: 30 de persoane, la spital din cauza caldurii

Un numar de 30 de persoane, majoritatea in varsta, au fost transportate la spital, duminica, dupa ce au lesinat in locuri publice din Cluj-Napoca, respectiv pe strada, in piete sau la biserici, din cauza caldurii.

Seful Serviciului de Ambulanta Cluj, Horia Simu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca majoritatea persoanelor lesinate erau in varsta.

"La nivelul Serviciului de Ambulanta Cluj am avut inregistrate, duminica, 30 de cazuri de lipotimii, au fost persoane, majoritatea in varsta, care au lesinat in locuri publice - pe strada, in piete sau in zona bisericilor, din cauza caldurii. Acestea au primit ajutor medical din partea echipajelor Ambulantei, au fost stabilizate la fata locului, dupa care au fost transportate la spital", a spus Simu.

Potrivit acestuia, in zilele de sambata si duminica, numarul apelurilor la Ambulanta a crescut cu circa 10 la suta, fata de weekend-ul anterior, numarul interventiilor pentru tratarea diverselor afectiuni fiind de 500.

Duminica, la Cluj-Napoca, au fost inregistrate temperaturi de circa 30 de grade Celsius la orele amiezii.

Primaria Cluj-Napoca a anuntat, luni, suplimentarea corturilor unde clujenii pot primi apa plata, in conditiile in care se anunta temperaturi de circa 35 de grade Celsius.

"Pe langa farmaciile partenere in care clujenii pot gasi apa plata si pahare de unica folosinta si, de asemenea pot cere prim ajutor de la personal calificat, Primaria Cluj-Napoca a amplasat corturi deschise pe trotuar, in zone extrem de circulate, in care trecatorii vor putea gasi apa rece si se vor putea adaposti cateva minute de arsita soarelui. Corturile sunt amplasate in Piata Unirii, langa Primaria veche, in Piata Lucian Blaga, langa Casa de Cultura a Studentilor, pe Calea Turzii, vis-a-vis de Teatrul National", se arata intr-un comunicat al Primariei clujene.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#canicula Romania iulie ambulanta, #barbat mort caldura cod portocaliu , #canicula