Masuri impotriva caniculei si recomandari de la Ministerul Sanatatii

Marti, 19 Iunie 2012, ora 08:56
2105 citiri
Masuri impotriva caniculei si recomandari de la Ministerul Sanatatii

Primele corturi dotate cu aer conditionat, medicamente si aparatura de specialitate vor fi amplasate, incepand de marti, in zonele centrale si in cele aglomerate din Bucuresti.

De asemenea, programul strandurilor si cel al bailor publice va fi prelungit pana la ora 22:00, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei, remis Ziare.com.

De asemenea, in caz de necesitate, cetatenii au la dispozitie si doua puncte de prim-ajutor (dotate cu personal medical specializat, aparatura medicala si medicamente, apa si aer conditionat) in Pasajul Unviersitatii si in Complexul Grozavesti.

Avand in vedere temperaturile ridicate, atat programul strandurilor Municipalitatii (strandul Dambovita si strandul Giulesti) cat si programul bailor publice (Grivita si Giulesti) va fi prelungit pana la ora 22:00, iar au acces gratuit la baile publice.

Unde sunt amenajate puncte de prim ajutor

Potrivit comunicatului, puncte de prim ajutor unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat. (In intervalul orar 08:00 - 17:00):

- Policlinica Sociala din str. Dristor nr.81-88, (unde se fac inclusiv masuratori ale tensiunii arteriale)

- Sediul DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3,

- Centrul multifunctional "Invingem autismul", Sos. Stefan cel Mare, nr. 1-3, sector 1,

- Sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4,

- Cantina sociala Grivita - calea Grivitei 216 sector 1

- Cantina sociala Dacia - b-dul Dacia nr 96, sector 2

- Cantina sociala Agricultori - str. Orzari nr 48, sector 2

- Cantina sociala Ferentari - Calea Ferentari nr 191 - sector 5

- Cantina sociala Sfantul Constantin - str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1.

- Centrele de ingrijire si educatie timpurie pentru copii din Bdul. Ghencea nr. 34, sector 6, Str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3, Str. Lucretiu Patrascanu, nr. 17, sector 3, Bdul. Theodor Pallady, nr. 37, sector 3, str. Ceairului nr. 13, sector 3.

Recomandari de la MS

De asemenea, Ministerul Sanatatii sfatuieste populatia cum sa se protejeze de canicula.

"In perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide (intre 1,5 - 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este necesar un pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute. Medicii ne sfatuiesc sa consumam in fiecare zi cat mai multe fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa", potrivit Ministerului Sanatatii.

Totodata, nu trebuie consumat alcool, nici macar bere sau vin, pentru ca aceste bauturi favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii.

In plus, este recomandata evitarea consumului in exces a bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

D.R.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#masuri canicula corturi Bucuresti, #protejare canicula sfaturi medici , #canicula