Serban Ionescu nu are neuroborelioza - epidemie de diagnostic, in Romania

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 22:11
13750 citiri
Serban Ionescu nu are neuroborelioza - epidemie de diagnostic, in Romania
Foto: unica.ro

Presedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe actorul Serban Ionescu, prof. dr. Ovidiu Bajenaru, a declarat, miercuri, ca acesta nu are neuroborelioza si ca in Romania asistam la un fenomen ingrijorator al "epidemiei de diagnostic" legat de aceasta boala.

"Din pacate, in Romania, mai ales in Bucuresti, asistam la un fenomen care a devenit ingrijorator, respectiv 'epidemia de diagnostic de neuroborelioza'. Intrucat subiectul a fost deschis la ultimul congres de neurologie, ne-am interesat si noi de unde vin astfel de informatii si am aflat un lucru ingrozitor si surprinzator in acelasi timp, si anume ca exista un grup de persoane, dintre care nu toti sunt medici, care sunt angajati in a eticheta oameni cu neuroborelioza, iar dintre persoanele care sunt medici, una in acest caz, niciuna nu este nici neurochirurg, si nici specialist in boli infectioase, adica oameni care au competenta sa diagnosticheze o neuroinfectie", a spus prof. dr. Bajenaru.

Presedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe Serban Ionescu a explicat ca nu toti oamenii cu borelioza au neuroborelioza. "Neuroborelioza ajung sa aiba intre 5 si maximum 12% dintre cei care au fost infestati cu borelia", a precizat Bajenaru.

Specialistul a subliniat si ca exista criterii de diagnostic, in primul rand clinic, care se asociaza cu o serie de teste de laborator facute in unitati acreditate conform ghidurilor de diagnostic si tratament europene.

"Ca sa revenim la aceasta epidemie a unui grup diagnostic, ca si clinicieni, nu au nicio competenta sa puna acest diagnostic. De asemenea, testele de laborator folosite sunt neacreditate. In toate testele pe care noi le-am verificat, testele sunt negative si, chiar daca ar fi fost pozitive, intr-un laborator acreditat testele nu pun diagnostic. Se stie ca, in populatia normala, intre 12 si 20% din aceasta poate exista serologie pozitiva, de aceea toate datele trebuie coroborate cu tabloul clinic. Nu are niciun fel de sustinere toata aceasta isterie facuta de acest grup de indivizi", a mai spus prof. dr. Bajenaru.

Indivizi fara competenta, care pun diagnostice si trateaza

Potrivit lui Bajenaru, este "dramatic si inacceptabil ceea ce se intampla la nivel social, adica un grup de indivizi fara niciun fel de competenta, unii si fara activitate medicala, sa puna un astfel de diagnostic si, mai ales, sa trateze".

"Si chiar daca un pacient cu scleroza multipla ar fi muscat de o capusa infectata si ar face borelioza, acesta ar putea-o trata cu antibiotice obisnuite. Pacientul cu scleroza multipla care a facut borelioza vindeca borelioaza cu antibiotic, dar nu scleroza multipla. Cazul particular al lui Serban Ionescu este clar acesta nu are neuroborelioza, din pacate aceasta isterie a fost cultivata de niste oameni care nu sunt autorizati si nu au cunostinte in domeniu. La Fundeni, cel care face diagnosticul este un biolog", a conchis presedintele comisie medicale care l-a evaluat pe Serban Ionescu.

Ovidiu Bajenaru a mai spus ca, in cazul sclerozei multiple, aceasta isterie este si mai tragica. "Numai in Bucuresti exista cinci sau sase bolnavi cu scleroza multipla cu diagnostic cert, inclusi in program, si care au cerut sa iasa din program intrucat ei au neurobolerioza. S-au dus si si-au facut o serie de teste suplimentare, dupa care au constatat ca nu au aceasta boala si au cerut sa redevina in program, dar din pacate locul fusese ocupat de alti bolnavi care erau pe listele de asteptare", a declarat medicul.

Serban Ionescu a fost transportat, miercuri, cu un avion privat, la o clinica din Germania, actorul fiind insotit pe durata zborului spre Munchen de un echipaj SMURD, a declarat medicul Bogdan Oprita.

Actorul a fost diagnosticat, in urma cu aproape un an, cu borelioza, o boala grava provocata de intepatura unei capuse.

La jumatatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sanatatii cu 88.000 lei pentru tratamentul in strainatate al actorului Serban Ionescu, banii fiind acordati din Fondul de rezerva.

Executivul a purtat discutii cu reprezentantii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sanatate a lui Serban Ionescu se ameliorase si continua tratamentul cu antibiotice, anunta atunci Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, declara ca actorul Serban Ionescu va merge intr-o clinica din strainatate intrucat in Romania nu exista posibilitatea de a face investigatii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialistii nu s-au mai intalnit. "Exista dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigatii, vorbim de doua sau trei posibile diagnostice", a spus Vasile Cepoi.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Serban Ionescu neuroborelioza, #diagnostic Serban Ionescu, #Serban Ionescu boala Lyme, #actor Serban Ionescu bolnav , #capusa