Garantii privind cardul de sanatate de la seful CNAS: Daca esti asigurat primesti serviciile si fara el

Marti, 05 Mai 2015, ora 21:23
7560 citiri
Garantii privind cardul de sanatate de la seful CNAS: Daca esti asigurat primesti serviciile si fara el

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, i-a asigurat ca toti pacientii care isi platesc contributiile vor primi serviciile de care au nevoie, chiar daca nu au intrat in posesia cardului de sanatate, si ca furnizorii le vor avea decontate.

Ciurchea a declarat, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca "indiferent cine este pe scaunul de presedinte, atat timp cat serviciile au fost acordate in conditii de legalitate, pentru persoanele asigurate, nimeni nu isi permite sa nu le deconteze".

Banicioiu, chemat din concediu dupa scandalul cardurilor de sanatate

"Trebuie sa fac o garantie dubla: garantez pacientii, care sunt asigurati, ca isi primesc serviciile de care au nevoie si atunci cand au nevoie si furnizorii, care ofera aceste servicii, ca li se vor deconta serviciile cu certitudine. Este adevarat ca ne uitam foarte bine pe serviciile constatate fara card, asta nu inseamna ca nu le decontam, asta inseamna ca le monitorizam si vrem sa stim ce se intampla (...). Pentru ca noi stim si ce pacienti au primit sau nu cardul, iar 96 la suta din pacienti au primit cardul", a explicat Vasile Ciurchea.

In opinia presedintelui CNAS, "sistemul functioneza mai incet, dar functioneaza foarte bine".

"Au fost activate 248.777 de cazuri, daca sistemul nu ar fi fost functional, sigur nu puteam initia sau oferi servicii cu cardul iar la Casa Bucuresti, astazi, a fost un total de servicii de 28.566 cu card, iar 16.349 fara card. La medicii de familie, in Bucuresti, 9.566 de servicii fara card, iar, la nivel national, au fost fara card 183.489 de servicii si 226.339 cu card", a mai spus presedintele CNAS.

Acesta a fost intrebat daca li s-a spus medicilor ca este suficient sa introduca cardul in aparat, iar amprenta ramane acolo.

"Da. Atat timp cat a introdus cardul in cititor, amprenta de timp si de loc ramane si chiar daca sistemul nu functioneaza, in acel timp, medicul trebuie sa isi continue consultatia si apoi poate sa urce serviciile efectuate mai tarziu, in sistem. Nu mai trebuie sa astepte nu stiu cat, sa se enerveze si sa nu isi faca consultatia", a raspuns Ciurchea.

Medicii de familie spun ca sistemul informatic ce sustine cardul de sanatate s-a blocat complet. Marti dimineata si la orele pranzului, nu se puteau elibera retete compensate si nici nu se puteau da trimiteri catre medicii specialisti. Intre timp, la casele de sanatate, cozile sunt interminabile, oamenii venind sa-si ridice cu intarziere cardurile de sanatate.

Cardul de sanatate produce haos si disperare: Nu se elibereaza retete sau trimiteri. Cozi interminabile la Casele de Sanatate

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au recunoscut ca exista probleme de functionare a sistemului cardului de sanatate. Problema care este intalnita cel mai des este la furnizorii de servicii medicale, care folosesc alt soft decat cel pe care CNAS l-a pus gratuit la dispozitie.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#card sanatate asigurari CNAS, #card sanatate probleme , #card sanatate