Ministrul Sanatatii i-a prezentat lui Iohannis o informare privind implementarea cardului de sanatate

Duminica, 17 Mai 2015, ora 22:30
3876 citiri
Ministrul Sanatatii i-a prezentat lui Iohannis o informare privind implementarea cardului de sanatate

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, ca ministrul Sanatatii, la cererea sa, i-a prezentat presedintelui Klaus Iohannis situatia privind implementarea cardului electronic de sanatate, pentru o cat mai buna informare asupra proiectulu.

"Si aici lucrurile s-au lamurit, pentru ca scandalul public era pe la acea televiziune care promoveaza evaziunea fiscala si hotia, pentru ca si ei, la randul lor, fac evaziune fiscala. Ne-am lamurit, a fost ministrul Banicioiu la presedinte. Dupa cum ati vazut ce erau probleme tehnice de indreptat, se indreapta. Si eu va spun ca anul acesta, doar din implementarea cardului de sanatate, pentru sanatate, ca nu luam bani din alta parte, vor fi economii undeva de 300 de vreo milioane de euro, anul viitor chiar mai mult.

Deci, ministrul Banicioiu a mers la presedinte, i-a explicat, l-am informat, dar, probabil, cine stie, daca a vazut la televiziunea evazionista campanie facuta de cei care acum nu mai pot fura bani pentru ca avem cardul de sanatate, asta tine pana la urma de libertatea presei asa cum o intelegem cu totii", a declarat premierul la Romania Tv, intrebat despre afirmatiile presedintelui despre "scandalul public" iscat in jurul proiectului de implementare a cardului electronic de sanatate.

Ministrul Banicioiu, despre cardul de sanatate, insolventa firmei care a furnizat softul si cheltuirea banilor Interviu video

Intrebat daca el l-a rugat pe ministrul Sanatatii sa-l informeze pe presedinte sau seful statului l-a convocat pe Nicolae Banicioiu, Ponta a spus: "Cred ca am discutat chiar sambata la Ziua Europei (la receptia de la Cotroceni - n.red.) ".

"Sigur, si imediat s-au intalnit si au discutat, asa cum presedintele s-a intalnit si a discutat si cu domnul Cazanciuc referitor la numirea de la DIICOT. Sunt lucruri absolut normale", a declarat premierul.

Intrebat daca seful statului se informeaza "de la televizor" sau pe cale institutionala, Ponta a spus: "Nu, tocmai asta va spuneam ca atunci cand sunt lucruri importante si imi spune de ele, evident ca-i trimit pe ministri pentru ca vreau sa fie bine informat".

Scuze in scandalul cardului de sanatate: Mii de asigurati, invitati din ianuarie sa le ia, se inghesuie acum

"In rest, (...) serviciul roman de propaganda functioneaza foarte tare. Mai se supara Tapalaga, mai scrie ceva Turcescu. Asta e, asta e menirea lor ca sa se ocupe cu alte lucruri", a aratat premierul.

Despre cardul electronic de sanatate, Ponta a mentionat, in context, ca proiectul a fost lucrat de CNAS alaturi de SRI si STS. "Cardul de sanatate este un proiect al Casei Nationale care s-a lucrat timp de trei ani cu SRI si cu STS. Sa nu credeti ca poate Casa Nationala, asa de capul ei, ca are mijloacele tehnice. Nu, cu SRI si cu STS au lucrat. Deci, la fel, programele acestea antievaziune fiscala si toate celelalte le lucram cu toate institutiile statului si uite ca dau rezultate", a mai declarat premierul.

Citeste si:
Premierul Cîţu, întrebat de ce l-a dat afară pe şeful Gărzii de Mediu: "I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare"
Premierul Cîţu, întrebat de ce l-a dat afară pe şeful Gărzii de Mediu: "I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare"
Premierul Florin Cîţu explică decizia de revocare din funcţie a comisarului şef al Gărzii Naţionale de Mediu Octavian Berceanu, arătând că acesta fusese numit pe criterii politice şi a...
Cine sunt "oamenii obișnuiți" care au fondat partidul lui Liviu Dragnea. Fost deputat PRM, recompensat cu funcții de Codrin Ștefănescu
Cine sunt "oamenii obișnuiți" care au fondat partidul lui Liviu Dragnea. Fost deputat PRM, recompensat cu funcții de Codrin Ștefănescu
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică, 19 septembrie, că se va implica în dezvoltarea unui nou partid „născut din lacrimi, din deznădejde și din suferință”,...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
eu-ca
rank 5
ministrul Banicioiu a mers la presedinte, i-a explicat, l-a informat