Deputat liberal, după votul din Parlamentul European privind casătoriile gay: „Biblia este considerată singura normă de viață și trăire pentru cei 98% de români creștini”

Marti, 14 Septembrie 2021, ora 18:11
5070 citiri
Deputat liberal, după votul din Parlamentul European privind casătoriile gay: „Biblia este considerată singura normă de viață și trăire pentru cei 98% de români creștini”
Parlamentul European FOTO Facebook/ Ben Oni Ardelean

Deputatul liberal, Ben Oni Ardelean, a reacționat marți, 14 septembrie după votul din Parlamentul European în urma căruia a fost adoptată rezoluția privind drepturile LGBTQ din Europa. „Aşa cum comunismul vechi a fost învins de oamenii buni şi cu frica lui Dumnezeu, aceeaşi soartă o va avea şi neocomunismul”, a scris acesta după ce l-a acuzat pe Dacian Cioloș că a votat împotriva României.

„Felicit şi mulţumesc grupului de europarlamentari români, indiferent de culoarea politică, pentru votul împotrivă sau abţinerea în privinţa adoptării rezoluţiei Parlamentului European, care pe lângă alte absurdităţi, prevede și luarea de măsuri împotriva României şi a altor ţări europene, pe considerentul că nu recunosc căsătoriile de acelaşi gen.

Din păcate, rezoluţia a fost adoptată şi cu ajutorul lui Dacian Cioloş, care alături de 5 eurodeputaţi români din grupul Renew Europe, au votat fără jenă împotriva propriei ţări. În ultima perioadă, prin fiecare acţiune a acestor oameni, ne dăm seama că interesul şi dorinţa poporului român sunt elemente fără valoare, aruncate la coada listei lor de priorităţi.

Domnilor, în România familia are o formă precisă și clară, iar Biblia este considerată singura normă de viață și trăire pentru cei 98% de români creștini. Nu vom abdica de la principii, norme si morala creștină, indiferent cât veţi lupta împotriva acestora şi oricâte rezoluţii veţi mai adopta!

Aşa cum comunismul vechi a fost învins de oamenii buni şi cu frica lui Dumnezeu, aceeaşi soartă o va avea şi neocomunismul, atât cel în straiele curcubeului, cât și cel neomarxist, nivelator societal si nociv pentru viitorul țării!

Doamne, ai milă!”, a scris deputatul liberal pe Facebook.

Vasile Bănescu: „UE nu poate impune României recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex”

Uniunea Europeană nu poate impune statelor membre recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. Declarația vine după ce Parlamentul European a cerut României să recunoască aceste căsătorii.

„În sfera dreptului familiei, respectiv a căsătoriei, statele membre ale UE au și e firesc să aibă o absolut totală independență de legiferare. Așadar nu se poate (im) pune problema recunoașterii obligatorii a așa-ziselor căsătorii homosexuale în întreaga UE. Aceasta e o construcție politică democratică, nu totalitară”, a spus Vasile Bănescu.

Căsătoria este doar uniunea între o femeie și un bărbat, a adăugat el.

„Poziția Bisericilor creștine, dar și a celorlalte culte religioase din România față de căsătorie (instituție civilă rezervată natural de-a lungul istoriei exclusiv uniunii dintre un bărbat și o femeie) este poziția firească fondată pe legea morală universală care stă la baza oricărei societăți sănătoase din trecut, prezent și viitor”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Parlamentul European cere Comisiei Europene să sancţioneze România

Parlamentul European (PE) a adoptat cu 387 voturi pentru, 123 de abţineri şi 161 voturi împotrivă Rezoluţia privind drepturile LGBTIQ în Europa, care reprezintă un semnal politic puternic către Comisia Europeană şi statele membre UE. Rezoluţia cere, printre altele, respectarea dreptului la viaţă de familie şi căsătorie, recunoaşterea statutului parental pentru persoanele LGBTI şi protejarea acestora de discriminare, hărţuire şi violenţă.

Parlamentul European atrage atenţia şi asupra ţării noastre, cerând „Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României pentru eşecul său repetat de a respecta hotărârea CJUE în speţa Coman, Hamilton şi Asociaţia ACCEPT şi pentru lipsa remediilor legale care au obligat reclamanţii să se adreseze la CEDO pentru apărarea dreptului lor şi compensaţii.” (punctul 10 al Rezoluţiei PE).

Adrian Coman şi Clai Hamilton au fost recunoscuţi ca soţi şi, implicit, ca familie, de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) şi de Curtea Constituţională a României (CCR) în vara anului 2018. Mai mult, aceste două decizii reprezintă cele mai importante precedente juridice stabilite în ultimul deceniu pentru egalitatea persoanelor LGBTI în Uniunea Europeană şi în România.

Decizia CJUE, care stabileşte recunoaşterea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex în dreptul european, cel puţin în materia liberei circulaţii, este una obligatorie pentru instanţele şi autorităţile publice din România. Decizia CCR recunoaşte, pentru prima dată, dreptul la viaţă de familie al femeilor lesbiene şi bărbaţilor gay în România şi indică, încă din 2018, faptul că Parlamentul trebuie să adopte o lege care să protejeze aceste familii.

În ultimii trei ani, ambele decizii au fost ignorate de puterea executivă, legislativă şi judecătorească. Instanţele, care ar fi trebuit să soluţioneze cazul de discriminare iniţiat de Adrian, Clai şi ACCEPT împotriva Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) şi Ministerului pentru Afaceri Interne, au eşuat. Judecătoria Sector 5 şi Tribunalul Bucureşti au invocat din oficiu excepţii procedurale, clamând o aberantă lipsă de interes a părţilor pentru rezolvarea cauzei, în loc să aplice deciziile instanţelor superioare.

Astfel, judecătorii celor două instanţe au negat accesul nostru la justiţie şi la o soluţie pentru problema de fond: imposibilitatea soţilor Coman-Hamilton de a locui ca familie în România, din cauza refuzului IGI de a emite în 2013 un permis de şedere pentru Clai (cetăţean american), motivând discriminatoriu că România nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex încheiate în afara ţării. În urma eşecului justiţiei la nivel naţional, soţii Coman-Hamilton şi Asociaţia ACCEPT s-au adresat CEDO, procesul debutant pe 1 martie 2021. CEDO va dezbate încălcarea dreptului lor la căsătorie, nediscriminare, viaţă de familie şi acces la justiţie.

„Solicităm Guvernului României aplicarea de urgenţă a tuturor deciziilor CJUE şi CEDO care au constatat că România încalcă drepturile persoanelor LGBTI în domeniul liberei circulaţii, vieţii de familie, recunoaşterii juridice a identităţii de gen, libertăţii întrunirilor publice şi protecţiei faţă de infracţiuni motivate de homofobie şi transfobie. Aplicarea acestor măsuri, concret, înseamnă elaborarea de legislaţie şi politici publice, în cooperare cu societatea civilă LGBTI, pentru a stopa aceste violări de drepturi. Respectarea acestor decizii e o componentă esenţială a statului de drept, garantat prin Constituţie şi monitorizat în continuare de partenerii noştri europeni, ” a declarat Teodora Roseti Ion Rotaru, directoare executivă a ACCEPT.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Ben Oni Ardelean, #lgbtq, #casatorii gay , #casatorii gay