438 topuri de hartie si 115 DVD-uri pentru o copie a dosarului Revolutiei

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 20:27

   

438 topuri de hartie si 115 DVD-uri pentru o copie a dosarului Revolutiei
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a folosit, pentru copierea dosarului Revolutiei care urmeaza a fi trimis la CEDO, 435 topuri A4, trei topuri A3, 21 de cartuse de toner si 115 DVD-uri.

Totodata, a fost nevoie de 16 interventii de service.

60 de angajati ai Parchetului General au lucrat la copierea celor 1000 de volume ale intregului dosar, in doua schimburi, fiind nevoie si de ore suplimentare.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a folosit 27 de copiatoare pentru a xeroxa actele.

Procurorul general al Romaniei a dispus copierea tuturor actelor din dosarul Revolutiei pentru a fi trimise la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in urma discutiilor avute cu Asociatia 21 Decembrie si cu ministrul Justitiei.

Presedintele Traian Basescu primise pe 8 septembrie, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Asociatiei 21 Decembrie condusa de Teodor Maries, din care au facut parte avocatii Antonie Popescu si Ionut Matei, vicepresedintele Aliante Civice, Sorin Iliesiu, dar si fostul procuror militar Dan Voinea, impreuna cu George Costin, de la Blocul National al Revolutionarilor, si Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara.

La discutie au fost prezenti premierul Emil Boc, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, procurorul general Laura Codruta Kovesi, vicepresedintele CSM, Bogdan Licu, si agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, Razvan Radu.

Seful statului a decis, dupa ce a ascultat mai bine de o ora si jumatate problemele revolutionarilor, sa ceara institutiilor abilitate sa grabeasca rezolvarea dosarului Revolutiei si, constatand ca generalul Dan Voinea se bucura de increderea revolutionarilor, a decis sa gaseasca o solutie legala pentru ca acesta sa reia lucrul la dosar.
Sursa: rNews

Articol citit de1424 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ENE VIOREL
rank 1
Impostorii de la Curtea presedintelui Basescu - Maries, Iliesiu, Tismaneanu
Cine se aseamana se aduna
Doru Maries, "flacara revolutionara" a democratiei basesciene. In a 50-a zi de greva foamei - dupa cum ne sperie Sorin Iliesiu, propagandistul sau sef, "strans unit" cu ideologul de serviciu Vladimir Tismaneanu, noul Brucan al casei prezidentiale -, Maries se agita, se bate cu jandarmii , si, chiar azi, zboara cu Air France la Strasbourg, la un mic protest asezonat cu sampanie Don Perignon si branza brie.
Avem de ce sa fim mandri de Teodor Maries! El nu numai ca este presedinte al Asociatiei 21 Decembrie 1989, fara sa fi fost macar in Bucuresti pe 21 decembrie, daramite la baricada din Piata Universitatii, dar este si un top-man al circului foamei numit Romania.
Ne intrebam ultragiati cum poate presedintele Romaniei, , sa-si bata joc de opinia publica, victimele mineriadelor si magistratii romani, stand la masa monologului prezidential nu cu unul, ci cu trei impostori notorii?
Principalul activist, Sorin Iliesiu, membru al Comisiei Tismaneanu in calitatea sa de... cineast, pretinde ca ar avea ceva cu "anticomunismul", urcandu-se cu bocancii murdari de jeg bolsevic pe cadavrele detinutilor si mucenicilor din inchisori, ale martirilor din decembrie 1989 si mortilor din iunie 1990. In realitatea, dl Iliesiu, vicepresedintele Aliantei Civice, se remarca cu acelasi tip de disidenta anticomunista ca si seful sau, komisarul Tismaneanu. Iata doar cateva mostre din "operele" sale de din timpul regimului communist.
FILMOGRAFIE. FILME DOCUMENTARE de propaganda comunista.
1980: FAMILIA MEA (10 min), Romaniafilm. Scenariul si regia: CORNEL DIACONU. Imaginea: SORIN ILIESIU. Premiul pentru cea mai buna imagine de film documentar. Festivalul National “Cantarea Romaniei", 1981. Nota: film de propaganda comunista despre Santierul national al tineretului - Rovinari, Gorj.
1987: SARBATOARE IN MAI (Imn pentru primavara tarii)(80 min) - RomaniaFilm. Scenariul NICOLAE DRAGOS. Regia ANGHEL MORA. Imaginea: BASARAB SMARANDESCU, SORIN ILIESIU, GABRIEL KOSSUTH. Nota: film de propaganda comunista despre un spectacol omagial dedicat lui Nicoale CeauSescu, organizat la 1 Mai 1987 in Sala Polivalenta, Bucuresti. Si altele, si altele.
In spatele lui sta fostul nomenklaturist bolsevic Vladimir Tismaneanu, ideolog al internationalismului, cel care, dupa ce a comis cel mai mincinos "raport" asupra comunismului, un fals la adresa istoriei Romaniei, incearca azi sa-si gaseasca o noua sinecura: "Comisia prezidentiala pentru aflarea adevarului despre decembrie 1989 si fratricidul din iunie 1990". Sa radem sau sa plangem numarand impostorii de la Curtea presedintelui Basescu?
Oare chiar nu stie domnul Traian Basescu vorba din popor: cine se aseamana se aduna?
Profund dezamagiti,
Viorel Ene,
Pres. AVMR
Iofciu Ion,
Pres. Asociatiei Baricada Inter 1989
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor