MAE retrage pledoaria de la CEDO care il favoriza pe Dragnea si cere sa trimita noi observatii in acest proces

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 10:15
5413 citiri
MAE retrage pledoaria de la CEDO care il favoriza pe Dragnea si cere sa trimita noi observatii in acest proces
Foto: Marian Ilie/ Mediafax Foto/ Hepta.ro

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a retras observatiile transmise la CEDO de fostul agent guvernamental Viorel Mocanu (Foto).

Este vorba despre cauza Dragnea impotriva Romaniei, in care Viorel Mocanu ajunsese sa sustina argumentele fostului lider PSD in fata Curtii Europene in detrimentul intereselor Romaniei.

"Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus retragerea observatiilor transmise catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului de catre fostul Agent guvernamental pentru CEDO, domnul Viorel Mocanu, in cauza Dragnea impotriva Romaniei si in cauzele avand obiect similar cu respectiva cauza.

Decizia a fost luata, pe baza argumentatiei Directiei Agent Guvernamental din cadrul MAE, intrucat respectivele observatii au fost intocmite cu nerespectarea procedurilor de lucru ale directiei de specialitate mentionate din MAE, fiind formulate in detrimentul intereselor statului roman si cu nesocotirea punctelor de vedere transmise de autoritatile nationale cu competente in domeniul de referinta", se arata intr-un comunicat al MAE transmis miercuri.

De asemenea, documentul precizeaza ca s-a cerut Curtii sa permita transmiterea de noi observatii in aceste cauze, care sa reflecte prevederile legale si practica nationala in materie.

Amintim ca, in luna mai a acestui an, Viorel Mocanu, in calitate de agent al Romaniei la CEDO, a sustinut plangerea depusa de Liviu Dragnea in loc sa apere interesele statului roman.

Este vorba despre o plangere depusa la CEDO de Liviu Dragnea in 2017, prin care incearca sa scape de condamnarea definitiva din dosarul Referendumul (2 ani de inchisoare cu suspendare).

Iata aici detalii - Cum a luptat agentul Romaniei la CEDO pentru Dragnea si impotriva statului roman

Viorel Mocanu a fost numit in februarie 2019 in functia de agent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, printr-o decizie a prim-ministrului de la acea vreme, Viorica Dancila.

El a fost eliberat din functie, la cerere, in luna august 2019, avand unul dintre cele mai scurte mandate la sefia acestei institutii.

Detalii aici Omul Guvernului care l-a favorizat pe Dragnea la CEDO in detrimentul Romaniei si-a dat demisia

Vezi si Detaliile din spatele demisiei agentului Romaniei la CEDO, acuzat ca l-a favorizat pe Liviu Dragnea

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...