Voiculescu promite sprijin romanilor care se vor adresa CEDO pentru salarii

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 20:30
910 citiri
Voiculescu promite sprijin romanilor care se vor adresa CEDO pentru salarii

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a anuntat, joi, ca ii va sprijini pe toti romanii care se vor adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru drepturile salariale amanate.

"Impreuna cu un grup de organizatii nonguvernamentale, voi sprijini toate persoanele carora li se refuza drepturile salariale recunoscute de justitie si care doresc consultanta juridica pentru un demers la Curtea Europeana a Drepturilor Omului", scrie Dan Voiculescu pe blogul personal.

Liderul conservator pune la dispozitia celor interesati un numar de telefon - 021.460.20.68 - si o adresa de e-mail - office@facias.org - unde se pot inscrie cei care vor sa participe la actiunea colectiva ce va fi declansata la CEDO daca decizia privind amanarea executarii hotararilor judecatoresti pana in 2016 va intra in vigoare.

Voiculescu acuza abuzul de putere in cazul amanarii pana in 2016 a executarii unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile si califica acest fapt drept "grav si intolerabil".

Totodata, presedintele de onoare al conservatorilor atrage atentia ca nu mai e timp de proteste retorice sau actiuni formale pentru ca romanii nu se confrunta cu abuzuri accidentale, ci cu o strategie premeditata de limitare a drepturilor civile prin care PDL desfiinteaza sistematic statul de drept.

In aceste conditii, continua Dan Voiculescu, "unica modalitate reala de a ne apara drepturile o reprezinta sesizarea instantelor internationale. Concret, in cazul bugetarilor carora statul le refuza abuziv drepturile castigate in instanta, consider ca este necesara o actiune colectiva la Curtea Europeana a Drepturilor Omului".

In finalul textului publicat pe blog, liderul PC trage concluzia ca "doar actionand rapid si solidar putem descuraja demersurile abuzive ale acestui regim care, pana acum, a profitat constant de lipsa unei reactii civice consistente".

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....