Asociatia Metrou Usor: Reabilitarea Pasajului CFR Constanta - un esec pentru bucuresteni

Marti, 11 August 2020, ora 15:16
6736 citiri
Asociatia Metrou Usor: Reabilitarea Pasajului CFR Constanta - un esec pentru bucuresteni
Asociatia Metrou Usor/Facebook

Aociatia Metrou Usor a criticat modul in care Primaria Capitalei a realizat reabilitarea Pasajului CFR Constanta, sustinand ca reabilitarea si consolidarea acestuia sunt nepotrivite si blocheaza in continuare mobilitatea si dezvoltarea ulterioara din zona.

"Reabilitarea Pasajului CFR Constanta - un ESEC pentru bucuresteni. De ce reabilitarea a fost realizata necorespunzator si ce tratament ar fi trebuit sa aiba, de fapt, pasajul.

Desi pasajul era, intr-adevar, in stare proasta, reabilitarea si consolidarea acestuia sunt nepotrivite si blocheaza in continuare mobilitatea si dezvoltarea ulterioara din zona. In prezent, pasajul si zona adiacenta nu ofera conditii demne de o capitala europeana din secolul 21 pe nici un plan:

pietonal si alternativ: pasajul este un pericol public, pentru ca nu exista trotuare si nici benzi pentru biciclete, iar pe la suprafata, dincolo de pericolul evident al traversarii ilegale a liniilor de cale ferata pe care se circula cu viteza, nu exista nicio amenajare pentru pietoni sau biciclisti. Solutia legala si sigura de a traversa Pasajul Constanta fara masina este cu transportul in comun pentru o statie. Complet inacceptabil pentru o capitala europeana.

transport public: infrastructura pentru tramvaie si troleibuze din pasaj este veche si necesita o modernizare urgenta precum si crearea unei benzi unice pentru transportul in comun.

rutier: pasajul are o banda si jumatate pe sens, incluzand linia de tramvai si reprezinta o gatuire majora a traficului.

Cu toate ca era in stare proasta, pasajul nu avea nevoie de o simpla reabilitare ci de o largire substantiala, pentru a oferi conditiile necesare pentru toti participantii la trafic. Odata cu finalizarea reabilitarii, aceasta largire devine improbabila in viitorul apropiat, intrucat ar insemna distrugerea lucrarilor realizate recent, inca neamortizate.

Suntem, deci, blocati si in urmatorii ani cu un pasaj care ne pune in pericol. Tragem un semnal de alarma si solicitam tuturor actorilor implicati in infrastructura orasului sa colaboreze si sa se coordoneze pentru a livra proiecte coerente, pentru binele intregii comunitati. Solicitam gasirea urgenta de solutii pentru pietoni si biciclisti astfel incat acestia sa poata traversa pasajul in siguranta", arata asociatia intr-un mesaj pe pagina lor de Facebook.

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
#Firea, #Bucuresti, #podul Constanta, #pod cfr, #metrou usor , #CFR