Cererea lui Necolaiciuc de eliberare pe cautiune, respinsa

Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 22:34
1451 citiri
Cererea lui Necolaiciuc de eliberare pe cautiune, respinsa

Tribunalul districtual din Florida a respins cererea fostului director al CFR, Mihai Necolaiciuc, de eliberare pe cautiune, deoarece prezinta "risc de fuga", potrivit motivarii judecatorului, a declarat avocatul lui Necolaiciuc, Gheorghita Mateut.

De asemenea, instanta americana a motivat ca Mihai Necolaiciuc nu are legaturi financiare sau familiale in Statele Unite ale Aamericii, a precizat avocatul Mateut, pentru NewsIn.

"La ei (n.r. la americani) este invers decat la noi, acolo principiul este detentia, libertatea este exceptia", a spus Gheorghita Mateut.

Decizia instantei nu este definitva, putand fi atacata cu apel la Curtea Federala de Apel, avocatul declarand ca nu stie daca va ataca decizia tribunalului sau daca va introduce o noua cerere de cautiune. Gheorghita Mateut a explicat ca, potrivit dreptului american, cererea de cautiune se admite foarte greu.

Cu toate acestea, avocatul considera nu a pierdut, pe motiv ca "cererea nu a fost respinsa inadmisibila".

Potrivit procedurii din dreptul american, o cerere pe cautiune trebuie invocata in anumite circumstante speciale, pentru a fi considerata admisibila, a explicat Mateut.

Tribunalul din Florida a acceptat ca cele sapte circumstante invocate de avocat sunt speciale, dar a respins cererea pentru motivele aratate mai sus.

Gheorghita Mateut a mai declarat, pentru NewsIn, ca judecatorul american a precizat, in ordinul remis pe 14 septembrie, ca Mihai Necolaiciuc sa fie mutat in alt centru de detentie, din Miami.

Avocatul a explicat ca avantajele acestui centru sunt asigurarea unui acces mult mai larg la aparare, contact aproape permanent cu aparatorul si ingrijire medicala.

Pe numele lui Mihai Necolaiciuc exista deja in Romania trei mandate de arestare emise de Judecatoria Sectorului 1 la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Necolaiciuc in trei dosare pentru achizitiile defectuoase facute cand se afla la conducerea CNCFR, achizitii care au dus la prejudicierea societatii.

Mihai Necolaiciuc se afla in prezent in custodia Serviciului American pentru Controlul Imigratiei si Normelor Vamale, in centrul de detentie Glades din Moore Haven, Florida, in baza unei cereri de extradare facuta de Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cerere eliberare Necolaiciuc respinsa, #eliberare cautiune Necolaiciuc, #Necolaiciuc detentie SUA , #CFR