Ziare.com

CFR, acuzata ca a cheltuit ilegal 13,4 milioane de euro dintr-un credit international

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 20:20

   

CFR, acuzata ca a cheltuit ilegal 13,4 milioane de euro dintr-un credit international
CFR SA a cheltuit ilegal in 2010 13,4 milioane de euro dintr-un credit international, se arata intr-o constatare a Curtii de Conturi, institutia urmand sa sesizeze institutiile de cercetare penala, deoarece exista indicii ca fapta "a fost savarsita cu incalcarea legii penale".

Este vorba de creditul acordat CFR de catre Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala pentru modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti-Constanta, potrivit Mediafax.

Concret, 10,65 de milioane de euro au fost utilizati pentru achizitia a 16 vehicule de intretinere a caii ferate ca nu faceau obiectul acordului de imprumut, iar 2,81 de milioane euro au fost directionati catre plati necuvenite pentru constructori.

Cu ocazia verificarii, Curtea de Conturi a constatat ca aceste fapte incalca legea penala, mai precis "schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor provenite din finantarile rambursabile, prin utilizarea nelegala din imprumut".

Platile au fost efectuate prin introducerea incorecta in devizele oferta ale constructorilor, la articole generale, a unor cheltuieili destinate consultantului si expertilor CFR.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1015 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor