Greva spontana la CFR: 8 trenuri blocate in gari

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 11:30
2981 citiri
Greva spontana la CFR: 8 trenuri blocate in gari

Un protest spontan al impiegatilor CFR a condus miercuri dimineata la blocarea in gari a nu mai putin de 8 trenuri.

Trei dintre acestea erau stationate in Gara de Nord, unul in Gara Chitila si patru la Titu, informeaza Realitatea TV.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane a informat ca trenurile imobilizate in gari la ora 11,15 erau urmatoarele:

In Gara de Nord: trenurile ce urmau sa plece pe relatiile: Bucuresti - Constanta, Bucuresti - Brasov si Bucuresti - Timisoara.

In gara Titu (jud. Dambovita): trenurile ce urmau sa plece pe relatiile: Targoviste - Bucuresti, Pitesti-Bucuresti, Bucuresti - Titu si Titu- Targoviste.

In gara Chitila: trenul ce urma sa plece pe relatia Bucuresti- Budapesta.

Angajatii CFR sustin ca protesteaza din cauza intarzierii platii salariilor pe luna mai cu 2 saptamani.

In schimb, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a declarat ca banii angajatilor au fost virati la banca dar nu au intrat inca pe carduri.

"Banii au intrat marti in Bancpost dar datorita sistemului informatic nu au putut fi platiti", a declarat secretarul de stat la Realitatea TV, precizand ca termenele de plata la CFR Calatori sunt "28 si 14 ale lunii".

Axinia a recunoscut ca banii asteptati miercuri de angajati sunt de fapt restante de luna trecuta si a explicat ca printre motivele care conduc la aceste intarzieri in plata salariilor se afla faptul ca valoarea subventiei este mai scazuta decat in 2008, precum si scaderea incasarilor la transportul CFR in ultimul timp.

Vicepresedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Spanu, a declarat insa ca "problema platii salariilor treneaza de la 1 ianuarie 2009. Acum s-a intarziat nepermis de mult. La CFR Marfa nu s-a dat niciun ban, la CFR SA urma sa se achite astazi dar nu au intrat inca banii, iar oamenii sunt nemultumiti".

Dupa Regionala Bucuresti au anuntat ca vor intra in greva si angajatii de la Regionala Constanta.

Calatorii sunt si ei extrem de nemultumiti de aceasta greva spontana si de intarzierile de zeci de minute afisate pe panourile din gari.

In aceste conditii, ei sunt pusi in situatia de a lua microbuze pentru a ajunge la destinatie, in cazul in care aceste alternative sunt posibile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#greva spontana CFR, #greva gara nord , #CFR