Ministrul Transporturilor: Trenurile CFR intarzie zilnic 12.500 de minute

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 22:47
3607 citiri
Ministrul Transporturilor: Trenurile CFR intarzie zilnic 12.500 de minute
Foto: Arhiva Ziare.com

Intarzierea medie zilnica a trenurilor CFR Calatori a fost de 12.500 de minute, in primele noua luni din 2017, 70% din cauze fiind provocate de CFR Infrastructura, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe, marti, in cadrul Comisiei pentru transporturi si infrastructura.

Ministrul Transporturilor a argumentat astfel demisiile directorului CFR SA si sefului din Gara de Nord.

"Nu e vorba de cele 53 de minute pe care le-a inregistrat trenul cu care am fost la Deva, este vorba despre intarzierea medie zilnica pe care CFR Calatori o are in ultimul an si in alti an, fireste. De la 1 ianuarie pana la 1 octombrie, acest an, intarzierea medie zilnica a fost de 12.500 de minute. Nu se poate asa ceva", a spus Stroe.

Citeste mai multe despre: Noul ministru al Transporturilor a mers cu trenul si a decis sa il dea afara pe seful CFR.

Ministrul a mai precizat ca 70% din cauzele intarzierilor trenurilor CFR sunt generate de CFR Infrastructura.

"Pot sa admit o cauza care tine de intemperii, dar, doar 5% din cauze sunt datorate vechimii materialului rulant, a conditiei tehnice in care se afla materialul rulant, 70% sunt datorate lui CFR Infrastructura, care, atunci cand a avut probleme cu infrastructura de cale ferata, cum a procedat? De regula, daca imi permiteti o paralela, ca pe sosea, cand apare o problema, sa puna mesaje precum 'Ocoliti', 'Reduceti viteza' si le uita acolo doi ani de zile", a argumentat Stroe.

Ministrul Transporturilor a anuntat ca vor fi analizate toate restrictiile feroviare impuse de CFR. "Am dispus sa fie analizate toate restrictiile din ultimii doi ani de zile, 2016 integral si 2017, la zi, sa vedem cand s-au instituit si cum au fost remediate cauzele", a spus ministrul.

In ceea ce priveste Gara de Nord, ministrul a declarat ca problemele precum mizeria sau reparatiile incep sa se rezolve.

"Despre Gara de Nord e mai usor de vorbit, ca toti intram in gara. Sunt niste gropi in peroane care au ajuns la fierul beton, grupuri sanitare intr-o stare deplorabila. Mizerie, mizerie, mizerie. Explicatiile pe care le-am cerut celor care conduc si au condus Gara de Nord tineau de: gara este monument istoric, nu putem sa o reparam. Nu vorbim de reparatii capitale, ci de schimbat aspectul.

Primaria de la Sectorul 1 este foarte birocrata si nu ne da avizele si autorizatii necesare si inca foarte multe asemenea explicatii care nu tineau in nici un fel de cauzele reale. (...) Sa stiti ca in Gara de Nord a inceput sa se lucreze: se repara pavajul, se repara grupuri sanitare, se repara instalatiile electrice si tevile sparte, se da cu vopsea", a declarat Stroe.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#intarzieri trenuri CFR , #CFR