Reactia CFR la amenzile ANPC: Deficientele vor fi remediate, analizam depunerea unor contestatii

Miercuri, 19 Februarie 2020, ora 10:39
3632 citiri
Reactia CFR la amenzile ANPC: Deficientele vor fi remediate, analizam depunerea unor contestatii
Foto: Arhiva Facebook/ CFR

Reprezentantii celor opt sucursale regionale de cale ferata vor intreprinde demersurile necesare pentru remedierea deficientelor constatate de comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) in gari si vor analiza parghiile legale pentru depunerea contestatiilor, informeaza CFR SA.

"In urma controalelor efectuate, in perioada 6 - 7 februarie 2020, de reprezentantii ANPC in statiile de cale ferata, au fost acordate sanctiuni contraventionale, care au constat in avertismente si amenzi, pentru nereguli in ceea ce priveste serviciile de transport pe caile ferate.

Conform prevederilor legale, in perioada urmatoare, reprezentantii celor 8 Sucursale Regionale de Cale Ferata vor intreprinde demersurile necesare pentru remedierea deficientelor care pot fi solutionate prin masuri imediate in spatiile administrate de personalul propriu al companiei, iar in ceea ce priveste amenzile, pe de o parte ne vom indrepta impotriva agentilor economici, care au spatii comerciale inchiriate si pentru care au fost acordate sanctiuni contraventionale, iar pe de alta parte, fiecare regionala va analiza parghiile legale pentru depunerea contestatiilor", transmite operatorul feroviar.

Precizarile CFR Calatori

Intr-un comunicat de presa remis miercuri, CFR Calatori precizeaza ca a fost amendata cu 12.000 de lei, adica doar 1% din totalul amenzilor aplicate.

"Totalul amenzilor aplicate de ANPC tuturor celor controlati (peste 200 de operatori economici) se ridica la o suma totala de 1. 213.500, companiei CFR Calatori fiindu-i aplicata o amenda totala in valoare de 12000 lei, ceea ce reprezinta sub 1% din totalul amenzilor aplicate.

Asa cum a mentionat si conducerea ANPC, majoritatea problemelor au fost semnalate in anii trecuti, iar cuantumul redus al amenzilor din acest an, confirma faptul ca o parte semnificativa a acestora a fost deja solutionata.

CFR Calatori face eforturi sa imbunatateasca conditiile de calatorie si sa ridice standardele serviciilor oferite pentru a raspunde nevoilor de confort si mobilitate ale pasagerilor sai. In prezent, compania deruleaza programe de reparatii planificate si de modernizare a parcului de material rulant, ce se realizeaza doar din fonduri proprii", arata sursa citata.

ANPC a amendat CFR Calatori si CFR Infrastructura cu 578.000 de lei pentru deficientele constatate in gari si in ceea ce priveste conditiile de transport pe caile ferate, a declarat, marti, directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Valoarea amenzilor aplicate celor doua societati din domeniul feroviar, 69 la numar, reprezinta aproape jumatate din totalul amenzilor de 1,2 milioane de lei aplicate la nivel national in acest sector. Cele doua societati au primit si 36 de avertismente.

Vezi si CFR a fost amendata cu 60.000 de lei de Garda de Mediu

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#amenzi CFR ANPC , #CFR