Compania Huilei din Petrosani pierde din cauza CFR Marfa?

Marti, 24 Mai 2011, ora 23:10
1608 citiri
Compania Huilei din Petrosani pierde din cauza CFR Marfa?

Compania Huilei din Petrosani va inregistra pierderi din vina celor de la CFR Marfa, care si-au redus programul de lucru.

Potrivit directorului general al CNH, Constantin Jujan, compania a fost anuntata de reducerea programului de lucru, iar acest lucru va insemna costuri suplimentare, generate de stocarea huilei extrase in zilele in care CFR Marfa nu va lucra.

"Noi vom tine productia stocata. Asta va insemna costuri suplimentare si in aceste zile ne facem si noi planuri, ne reorganizam si, cu siguranta, vor fi cheltuieli suplimentare", a declarat Constantin Jujan.

Deocamdata nu se stie cat de mari vor fi costurile, insa, reprezentantii CNH spun ca de pierdut vor avea si cei de la Mintia, care fac transport pe CFR.

O parte din huila extrasa este transportata cu trenuri ce apartin Companiei Grup Feroviar Roman, dar transportul spre termocentrala Mintia se face cu CFR.

Conducerea CFR Marfa a decis sa modifice programul de lucru al angajatilor incepand din aceasta saptamana, asa incat salariatii vor lucra doar patru zile, nu cinci.

In consecinta, ca urmare a aplicarii acestei masuri, salariul angajatilor urmeaza sa fie redus corespunzator, insa, de pierdut au si cei din Compania Huilei Petrosani.

Drept la replica - CFR Marfa: Desfasurarea activitatii nu va avea de suferit

Cu toate acestea, CFR Marfa sustine ca masurile de reducere a programului de lucru nu vor afecta desfasurarea activitatii, iar temerile CNH sunt neintemeiate.

"Avand in vedere situatia financiara actuala, si in conformitate cu prevederile codului muncii, incepand cu 23 mai 2011 in urmatoarele 6 saptamani, SNTFM CFR Marfa reduce programul de lucru al angajatilor cu doua zile.

Precizam insa ca programarea salariatilor si a zilelor in care se vor aplica masurile de reducere a programului de lucru, se va face astfel incat sa se asigure desfasurarea activitatii in toate zilele saptamanii, si prin urmare activitatea societatii nu va suferi intreruperi.

In concluzie, afirmatia conducerii Companiei Nationala Huilei din Petrosani (CNH), conform careia aceasta inregistreaza pierderi din cauza aplicarii de catre CFR Marfa a acestei masuri nu este justicata", se arata intr-un drept la replica al CFR Marfa, remis redactiei Ziare.com.

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...