Compania Huilei din Petrosani pierde din cauza CFR Marfa?

Marti, 24 Mai 2011, ora 23:10
1608 citiri
Compania Huilei din Petrosani pierde din cauza CFR Marfa?
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Compania Huilei din Petrosani va inregistra pierderi din vina celor de la CFR Marfa, care si-au redus programul de lucru.

Potrivit directorului general al CNH, Constantin Jujan, compania a fost anuntata de reducerea programului de lucru, iar acest lucru va insemna costuri suplimentare, generate de stocarea huilei extrase in zilele in care CFR Marfa nu va lucra.

"Noi vom tine productia stocata. Asta va insemna costuri suplimentare si in aceste zile ne facem si noi planuri, ne reorganizam si, cu siguranta, vor fi cheltuieli suplimentare", a declarat Constantin Jujan.

Deocamdata nu se stie cat de mari vor fi costurile, insa, reprezentantii CNH spun ca de pierdut vor avea si cei de la Mintia, care fac transport pe CFR.

O parte din huila extrasa este transportata cu trenuri ce apartin Companiei Grup Feroviar Roman, dar transportul spre termocentrala Mintia se face cu CFR.

Conducerea CFR Marfa a decis sa modifice programul de lucru al angajatilor incepand din aceasta saptamana, asa incat salariatii vor lucra doar patru zile, nu cinci.

In consecinta, ca urmare a aplicarii acestei masuri, salariul angajatilor urmeaza sa fie redus corespunzator, insa, de pierdut au si cei din Compania Huilei Petrosani.

Drept la replica - CFR Marfa: Desfasurarea activitatii nu va avea de suferit

Cu toate acestea, CFR Marfa sustine ca masurile de reducere a programului de lucru nu vor afecta desfasurarea activitatii, iar temerile CNH sunt neintemeiate.

"Avand in vedere situatia financiara actuala, si in conformitate cu prevederile codului muncii, incepand cu 23 mai 2011 in urmatoarele 6 saptamani, SNTFM CFR Marfa reduce programul de lucru al angajatilor cu doua zile.

Precizam insa ca programarea salariatilor si a zilelor in care se vor aplica masurile de reducere a programului de lucru, se va face astfel incat sa se asigure desfasurarea activitatii in toate zilele saptamanii, si prin urmare activitatea societatii nu va suferi intreruperi.

In concluzie, afirmatia conducerii Companiei Nationala Huilei din Petrosani (CNH), conform careia aceasta inregistreaza pierderi din cauza aplicarii de catre CFR Marfa a acestei masuri nu este justicata", se arata intr-un drept la replica al CFR Marfa, remis redactiei Ziare.com.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...