Feroviarii discuta vineri cu ministrul Berceanu

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 17:48
1492 citiri

Intalnirea dintre sindicatele feroviare si ministrul Transporturilor Radu Berceanu, programata initial pentru joi la ora 16.00, a fost amanata pentru vineri la ora 9.00, din cauza Colegiului Director al PD-L care urmeaza sa aiba loc la ora 16.00, potrivit reprezentantilor sindicatelor.

"Ministrul transporturilor ne-a anuntat ca a fost nevoit sa amane intalnirea cu sindicatele feroviare pentru vineri la ora 9.00 datorita faptului ca are programata joi la ora 16.00 sedinta PD-L", a declarat Iulian Mantescu, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, potrivit NewsIn.

La intalnirea de luni, Radu Berceanu a cerut un "time-out" pana joi pentru a analiza propunerile sindicalistilor privind reducerea cheltuielilor companiilor feroviare. Totusi, acesta a spus ca nu crede ca se poate ajunge la o formula echilibrata intre venituri si cheltuieli in cazul companiilor feroviare fara reduceri de personal.

Strategia de restructurare a domeniului feroviar intocmita de Ministerul Transporturilor prevede disponibilizarea a pana la 8.305 de angajati ai companiilor feroviare, din care 1.630 de la CFR SA, 2.075 de la CFR Calatori si intre 3.400 si 4.600 de la CFR Marfa.

Potrivit reprezentantilor ministerului, in urma masurilor propuse prin intermediul acestei strategii se preconizeaza o reducere a cheltuielilor celor trei companii in 2011 de 788 milioane lei, din care 288 milioane lei in cazul CFR SA, 200 milioane la CFR Calatori si 300 milioane lei la CFR Marfa.

Pierderile estimate pentru acest an ale celor trei companii feroviare se ridica, potrivit documentului intocmit de MTI, la peste 1,4 miliarde lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#intalnire sindicate feroviare Berceanu, #reduceri cheltuieli companii , #CFR
Comentarii
Poza DanPuric
DanPuric
rank 5
pai da se poate amana la infinit