Gruia Stoica, patronul GFR: Credeti ca ne putem astepta brusc la minuni?

Luni, 29 Iulie 2013, ora 08:25
1982 citiri
Gruia Stoica, patronul GFR: Credeti ca ne putem astepta brusc la minuni?
Foto: Arhiva

Gruia Stoica, patronul Grup Feroviar Roman (GFR), - castigatorul contractului pentru privatizarea CFR Marfa - sustine ca nu se vor intampla minuni, dupa privatizare, la societatea romaneasca, fiind un drum lung pana la rentabilizarea acesteia.

"Am intrat in procesul de privatizare deoarece ne dorim sa rentabilizam CFR Marfa, motiv pentru care vrem ca privatizarea sa se incheie cu succes. Este adevarat ca CFR Marfa are nevoie de investitii, dar la fel de adevarat este ca statul a avut la dispozitie 23 de ani sa le faca.

Daca vreme de 23 de ani nu s-a intamplat mare lucru, credeti ca ne putem astepta brusc la minuni ca in basme, iar CFR Marfa sa se transforme precum Cenusareasa?", a declarat, pentru Bursa.

Intrebat cum comenteaza toata polemica din jurul privatizarii, Stoica a raspuns ca nu este rolul sau sa aiba comentarii politice pe aceasta tema. Saptamana trecuta, premierul Victor Ponta a anuntat ca privatizarea va fi discutata in sedinta CSAT, in timp ce presedintele Traian Basescu sustine ca forul nu se ocupa de privatizari.

CFR Marfa, inca un Oltchim (Opinii)

Gruia Stoica a afirmat ca fiecare zi pierduta se traduce in incertitudine pentru cei 11.000 de oameni care lucreaza la CFR Marfa si in pierderi pentru companie.

"Partea care ne-a revenit noua a fost dusa la capat, cu succes. Noi asteptam ca privatizarea sa se desfasoare conform procedurii, ne dorim sa semnam contractul si sa finalizam acest proces, astfel incat sa putem trece la partea cea mai importanta - rentabilizarea companiei", a adaugat patronul GFR.

Pe de alta parte, Stoica a afirmat ca autoritatile trebuie sa investeasca in refacerea infrastructurii cailor ferate.

"Consider ca datoria exclusiva a statului este sa investeasca in sine si in infrastructura de cale ferata pentru a putea imbunatati conditiile in care se desfasoara transportul.

Numai daca statul face investitiile necesare in infrastructura vom putea creste si viteza de deplasare a trenurilor si a marfurilor, facand, astfel, transportul mai eficient, si, poate cel mai important, vom putea folosi in tara noastra material rulant, vagoane si locomotive, care sa apartina cu adevarat secolului XXI din perspectiva tehnologiei", a spus patronul CFR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Gruia Stoica privatizare CFR, #CFR Marfa investitii, #CFR Marfa privatizare CSAT , #CFR