In 2012, CFR va da afara 2000 de angajati

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 18:46
2140 citiri
In 2012, CFR va da afara 2000 de angajati
Foto: Arhiva

Concedierile la companiile feroviare din Romania vor continua si in 2012, angajatii vor avea impuse patru zile de concediu fara plata, liniile de cale ferate care nu pot fi vandute vor fi inchise, iar pentru spatiile comerciale ale CFR vor fi incheiate contracte in parteneriat public privat (PPP), sunt masurile pe care le-a convenit Guvernul cu FMI, in aceasta toamna.

De asemenea, pana la sfarsitul lui 2012 vor fi desfiintate alte 85 posturi la societatea Electrificare CFR si 28 locuri la Interventii Feroviare, informeaza Mediafax.

In urma negocierilor cu FMI, Guvernul s-a mai angajat sa reduca la 15.500 de kilometri de cale ferata caresa fie administrati de CFR SA, lucru care va duce la disponibilizarea a 2.000 de angajati si la inchirierea a 1.600 de km de cale ferata. Liniile de cale ferata care nu vor putea fi inchiriate urmeaza sa fie inchise.

Scrisoarea Guvernului cu FMI mai arata ca pana la inceputul anului viitor va fi pus la punct un plan de crestere a veniturilor CFR prin intermediul inchirierii spatiilor comerciale ale CFR, inclusiv cu posibile parteneriate public-privat (PPP).

Executivul are obligatia sa prezinte lunar celor de la FMI rapoarte care sa cuprinda masurile aplicate in sectorul feroviar.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
#2012 angajati CFR disponibilizati, #concediu fara plata CFR , #CFR