Managerii pentru CFR Marfa si Tarom, selectati de Banca Mondiala

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 16:15
1671 citiri
Managerii pentru CFR Marfa si Tarom, selectati de Banca Mondiala
Foto: Arhiva

Coordonarea selectiei consultantului pentru recrutarea managerilor privati pentru CFR Marfa si TAROM va fi realizata de Banca Mondiala, iar calendarul actiunilor va fi stabilit imediat dupa incheierea contractului cu BM, au declarat marti pentru NewsIn reprezentantii Ministerului Transporturilor.

"Abordarea managementului privat in companiile MTI este diferita de cea din Ministerul Economiei. (...) Coordonarea selectiei consultantului pentru recrutarea managerilor privati o va face Banca Mondiala (BM). Calendarul exact al actiunilor privind selectia managementului privat in companiile MTI va fi stabilit imediat dupa incheierea contractului cu Banca Mondiala. Sumele necesare acestei activitati sunt incluse in valoarea totala a proiectului finantat din fonduri europene, urmand ca Banca Mondiala sa detalieze suma aferenta fiecarei activitati", potrivit surselor citate.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a depus o cerere de finantare la Autoritatea de Management a Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (AM PODCA) pentru un proiect ce va fi implementat cu asistenta tehnica a Bancii Mondiale, iar in cadrul acestui proiect a fost inclusa ca subactivitate implementarea managementului privat in companii, potrivit reprezentantilor ministerului.

"Cererea de finantare este in analiza la AM PODCA. Odata cu aprobarea ei vor fi intreprinse demersurile necesare incheierii contractului intre MTI si Banca Mondiala. Se au in vedere in prima faza companiile care vor intra si in proces de privatizare a unui portofoliu de 20%, respectiv TAROM si CFR Marfa", au mai spus reprezentantii MTI.

La sfarsitul lunii septembrie, CSAT a avizat proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a C.F.R. Marfa si a mandatului Ministerului Transporturilor pentru privatizarea companiei, cu obligatia respectarii de catre companie a nevoilor de transport in situatii de urgenta, precum si a celor care deriva din angajamentele Romaniei in cadrul NATO si in cadrul acordurilor cu Statele Unite ale Americii.

De asemenea, in luna august Executivul a aprobat strategia de privatizare a TAROM prin vinderea unui pachet de actiuni echivalent cu 20% din capitalul social al societatii, in conformitate cu acordul cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#manageri privati CFR Tarom, #Banca Mondiala selectie consultanta , #CFR