Ziare.com

Operatorii feroviari de marfa, sanctionati de Autoritatea de Siguranta Feroviara

Joi, 09 Iunie 2011, ora 21:08

   

Operatorii feroviari de marfa, sanctionati de Autoritatea de Siguranta Feroviara
Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana (ASFR) din cadrul Autoritatii Feroviare Romane (AFER) a efectuat, in perioada 30 mai - 3 iunie, in baza dispozitiei ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, 156 de actiuni de inspectie la 23 de operatori feroviari de marfa, a anuntat joi ministerul.

In urma acestor actiuni de inspectie au fost intocmite 46 de procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor personalului reponsabil: la Grup Feroviar Roman SA - 25 procese verbale, SC Cargo Trans Vagon SA - 8 procese verbale, SC Servtrans Invest SA - 3 procese verbale, Vest Trans Rail SA - 3 procese verbale, SNTFM CFR Marfa SA - 2 procese verbale, SC Unifertrans SA - 2 procese verbale, SC Servtrans Rail - 1 proces verbal, Logistic Service Danubius - 1 proces verbal, Transferoviar Grup - 1 proces verbal.

Totodata, pentru cele 56 de incidente pentru care se fac vinovati operatorii de transport feroviar se vor declansa proceduri de investigare a acestora. Actiunile de inspectie ale ASFR vor continua si in domeniul transportului feroviar de calatori.

De asemenea, ASFR a constatat urmatoarele deficiente in respectarea unor reglementari specifice, respectiv personalul de locomotiva nu a efectuat odihna dupa depasirea perioadei de lucru reglementata, completare eronata a formularului "Foaie de parcurs", nu sunt indeplinite conditiile pentru efectuarea odihnei personalului in dormitor, personalul de locomotiva nu detine asupra sa autorizatia de conducere a trenurilor directe de marfa in sistem simplificat si la predarea sau luarea in primire a locomotivelor in tranzit, mecanicii de locomotiva nu verifica instalatiile de control punctual al vitezei si dispozitivul de siguranta si vigilenta.

Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana a mai constatat ca nu toti operatorii de transport feroviar au transmis Sucursalei Regionale CF caietul de prestatii cu privire la categoriile de revizie tehnica a trenurilor de marfa care circula pe raza sa de activitate si ca nu exista incaperi de serviciu si nu exista nici in posesia revizorului tehnic de vagoane o lista de scule si rechizite, intocmita de catre conducerea societatii, se efectueaza pregatirea tehnica a trenurilor fara ca trenul sa fie acoperit (semnalizat) si nu se respecta succesiunea lucrarilor si verificarilor obligatorii, in cadrul reviziei tehnice la compunere, proba completa a franelor fiind executata concomitent cu revizuirea fiecarui vagon in parte.

Sursa: rNews

Articol citit de 1861 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trenurile de marfa = diligentele sec. XXI

Trenurile de marfa private se conduc ca diligentele, de catre un birjar (i se mai zice mecanic disponibilizat de la CFR), care se urca pe locomotiva ca pe armasar si ii da bice! Dar nu e numai vina lui, caci Vataful patron de diligente, da dreptul unde trebe ca nimeni sa nu controleze astea! Si va mai mirati de ce CFR-ul e praf, la egalitate cu caile ferate din Uganda sau chiar Mozambic!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor