Ziare.com

Pierderi de aproape 155 de milioane de lei la CFR, in 2019. Cat castiga in medie un angajat

Luni, 23 Decembrie 2019, ora 12:04

   

Pierderi de aproape 155 de milioane de lei la CFR, in 2019. Cat castiga in medie un angajat
CFR SA, compania de stat care administreaza reteaua de cai ferate din Romania, estimeaza pierderi de 154,75 milioane lei in acest an, ca urmare a scaderii alocatiilor bugetare pentru lucrarile de intretinere si reparatii, pierderile fiind de peste trei ori mai mari fata de estimarile de la inceputul lunii noiembrie.

Potrivit unui proiect de HG privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat luni in dezbatere de Ministerul Transporturilor, pierderea bruta estimata pentru 2019 este de 154,75 milioane lei, la venituri totale de 4,02 miliarde dev lei.

Comparativ, proiectul de buget rectificat al companiei pus in dezbatere la inceputul lunii noiembrie arata o pierdere bruta de 45,78 milioane de lei in acest an si venituri totale de 4,18 miliarde lei, proiectul nu a fost insa aprobat in Guvern.

"Schimbari preconizate: Reducerea alocatiilor bugetare pentru intretinerea si reparatiile la infrastructura feroviara publica, care a condus la reducerea veniturilor si cheltuielilor totale, compania programand o pierdere bruta in suma de 154,75 milioane lei.

Compania si-a redus la minim cheltuielile proprii pana la limita asigurarii sigurantei traficului feroviar", arata nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

CFR si-a bugetat pentru acest an cheltuieli cu investitiile de 4,55 miliarde de lei, comparativ cu suma bugetata in noiembrie, de 4,065 miliarde lei, si dublu fata de cat arata proiectia initiala din luna mai, de 2,4 miliarde de lei.

Societatea estimeaza pentru sfarsitul anului 23.546 de salariati.

Castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala a fost stabilit la 5.345 de lei.

Creantele restante sunt bugetate la 1,55 miliarde de lei, de la 1,37 miliarde de lei, cat arata proiectul rectificat din noiembrie.

Vezi si: Dosar DNA la CFR Calatori, dupa ce a vrut sa cumpere 7 automotoare de la Electroputere Pascani
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre CFR pierderi 2019
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5895 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doar Uniunea Europeană poate obliga guvernul să de-a bani

Doar Uniunea Europeană poate obliga guvernul să aloce anual 15-20% din banii destinați ministerului transporturilor către transportul feroviar iar restul către transportul rutier, aerian, naval, etc. Guvernul din Romania NU este dispus să o facă. Romania este in Europa unde transportul feroviar este foarte dezvoltat, nu suntem in Africa sau America. De asemenea lucrează prea mulți la birouri in campaniile de cale ferată și foarte puțini angajați in siguranța feroviară. In Romania după anul 1990 nu s-au electrificat linii, nu s-au dublat, nu s-au construit alte linii noi.

 

Brut,statul ia inapoi 41,90% cca 3100 lei net pentru IDM

Castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala a fost stabilit la 5.345 de lei.
tura,fara sarbatorii,fara weekend,noapte......3100,fara cca 2300-2500

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor