Rezultatele controlului la CFR Calatori au fost trimise la DNA: Nereguli in contracte, proiecte de investitii nefinalizate si cheltuieli uriase cu personalul

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 15:08
11471 citiri
Rezultatele controlului la CFR Calatori au fost trimise la DNA: Nereguli in contracte, proiecte de investitii nefinalizate si cheltuieli uriase cu personalul
Foto: Facebook/ CFR Calatori

Consiliul de Administratie al CFR Calatori a infiintat doua functii de conducere, una de director si una de director general adjunct al societatii, fara a le fi alocate resurse organizationale corespunzatoare, respectiv fara a li se asigura personal si compartimente functionale subordonate.

Masurile au fost luate ca urmare a punerii in executare, doar din punct de vedere formal, a unor hotarari ale instantelor de judecata pronuntate in litigii cu persoane care au detinut in trecut functii in cadrul societatii si care au fost desfiintate.

Datele apar in raportul Corpului de Control al prim-ministrului care a finalizat o actiune la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "CFR Calatori" SA ("CFR Calatori"), pentru perioada 1 ianuarie 2017- 31 decembrie 2019.

Raportul de control a fost transmis catre:

- Prim-ministru (spre informare);

- Ministerul Finantelor Publice (spre informare si valorificare);

- Directia Nationala Anticoruptie (spre informare si valorificare);

- Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (spre analiza si valorificare);

- Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "CFR Calatori" S.A. (spre analiza si valorificare).

Serviciile paralele

Potrivit concluziilor raportului, modificarile succesive ale structurii organizatorice au avut ca rezultat, in cele din urma, existenta unui numar de doua compartimente functionale cu activitate stabilita (prin Regulamentul de Organizare si Functionare) in domeniul resurselor umane, respectiv:

- O directie, fara personal alocat in afara directorului si subordonata

directorului general adjunct;

- Un serviciu aflat in subordonarea directa a directorului general.

"Intre aceste compartimente, care apartin unor lanturi decizionale paralele, nu au fost prevazute relatii functionale," arata Corpul de Control.

Reparatiile cu intarziere, fara penalitati

Inspectorii guvernamentali au analizat si daca au fost respectate prevederile legale cu privire la atribuirea, incheierea si derularea contractelor la nivelul CFR Calatori.

Probleme au fost identificate in cazul unui contract privind repararea a 6 locomotive.

"In ceea ce priveste primele 6 automotoare, introduse la reparatie in perioada 11 aprilie 2018 - 17 mai 2018, ale caror reparatii au fost finalizate, s-a constatat faptul ca CFR Calatori a achitat, integral, serviciile de baza efectuate de prestator, in valoare de 7.236.277,55 de lei si cele suplimentare, in valoare de 1.960.516,43 de lei, desi prestatorul nu a respectat termenele de executie prevazute contractual in cazul unui numar de 4 dintre acestea," precizeaza documentul.

CFR Calatori a calculat penalitati pentru depasirea acestora in cazul a 4 automotoare si a emis catre prestator 13 facturi de penalitati in valoare de 663.368,66 de lei. Aceste facturi nu au fost recunoscute de prestator si figureaza neincasate.

Analiza contractului de servicii a scos la iveala ca acesta nu prevedea posibilitatea stingerii obligatiilor prin compensare si/sau deducerea din pretul facturii a sumelor reprezentand penalitati de intarziere si nici nu a fost conditionata plata facturilor de respectarea termenelor de executie stabilite de partile contractuale.

Probleme la contractele de curatenie

Din documentele puse la dispozitie de CFR Calatori a reiesit faptul ca, in cazul serviciilor de salubrizare, preturile stabilite prin contracte din 2017-2018 au fost ajustate prin incheierea unor acte aditionale. Motivul invocat pentru ajustarea preturilor a fost aparitia unor circumstante imprevizibile determinate de modificari legislative, intervenite in perioada 2017-2019, care au avut ca efect cresterea salariului minim brut pe economie.

"In solicitarea de actualizare a preturilor unitare, prestatorul nu a prezentat justificarea efectului pe care modificarile legislative il au asupra costurilor pe baza carora s-a fundamentat pretul initial al contractului," explica inspectorii.

"Astfel, in solicitarea de actualizare a preturilor unitare, prestatorul nu a prezentat devizele analitice prin care sa fie prezentate componentele pretului

unitar, respectiv materialele, manopera, utilajul si transportul, pe baza carora sa se realizeze actualizarea componentelor pretului si, in acest fel, nu a indeplinit obligatia de a justifica solicitarea respectiva in scopul stabilirii coeficientului de actualizare aplicabil," conchide sursa citata.

Investitiile nu s-au facut in vagoane!

Inspectorii au analizat si daca au fost realizate programele anuale de investitii.

"In situatia in care materialul rulant al CFR Calatori este deficitar si constituie principalul activ corporal patrimonial al CFR Calatori care genereaza venituri si asigura respectarea standardelor de siguranta, confort si viteza pentru transportul feroviar de calatori, s-a constatat faptul ca gradul de realizare a proiectelor de investitii in perioada 2017-2019, ce au ca finalitate reparatiile/ modernizarile si achizitiile de active din aceasta categorie, nu a avut ca efect acoperirea necesarului de unitati motoare si vagoane.

Astfel, in anul 2017, CFR Calatori nu a realizat/finalizat niciun proiect de investitii ce a avut ca obiect modernizarea sau achizitia materialului rulant, iar in perioada 2018-2019 unele dintre proiectele de investitii in acest domeniu au fost realizate partial sau nu au fost realizate," se precizeaza in document.

Situatia, din ce in ce mai grava

Analizand evolutia rezultatului brut al CFR Calatori intr-un orizont mai mare de timp, s-a constatat faptul ca tendinta este de deteriorare, respectiv intervalul de timp 2014-2018 este caracterizat de un maxim de profit aferent anului 2014 (profit brut in valoare de 69.915 mii lei/ profit operational 114.378 mii lei) si o pierdere maxima aferenta exercitiului financiar 2018 (pierdere bruta 82.795 mii lei/ pierdere operationala 83.447 mii lei).

Sursa: Raportul Corpului de control

"Tendinta de crestere a cheltuielilor totale in perioada 2014-2018 este direct

determinata de evolutia crescatoare a valorii cheltuielilor cu personalul in aceasta

perioada, pe fondul diminuarii numarului de angajati (numarul mediu de angajati a

fost in 2014: 13.195 persoane, iar in 2018: 12.782 persoane).

Analiza structurii cheltuielilor efectuate de CFR Calatori in perioada 1 ianuarie 2017- 30 iunie 2019 a relevat faptul ca ponderea cheltuielilor cu personalul din totalul cheltuielilor de exploatare a devenit cea mai mare in 2018 (36,05%) si primul semestru al anului 2019 (38,71%), devansand ponderea cheltuielilor materiale (35,85% in 2018 si 35,62% in semestrul 1 2019)," prezinta situatia Corpul de control al Guvernului.

Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Ion M. Ioniță, analist politic și jurnalist, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare din luna iunie, probabil cele mai...
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
#CFR Calatori DNA, #CFR Calatori corp control, #CFR Calatori guvern , #CFR