Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania in nameti: 40 de trenuri anulate, altele au intarzieri

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 11:39
3700 citiri
Romania in nameti: 40 de trenuri anulate, altele au intarzieri
Foto: Facebook/CFR Calatori Constanta

Un numar de 40 de trenuri de calatori erau anulate, luni dimineata, din totalul de 1.300 de garnituri ale CFR Calatori care circula zilnic in Romania, insa se asigura legatura pe calea ferata intre Bucuresti si Constanta si retur, informeaza compania, pe pagina de Facebook.

Urmareste situatia din Romania inghetata

"Traficul feroviar este deschis si la aceasta ora pe toate magistralele de cale ferata, circulatia trenurilor fiind insa adaptata conditiilor meteo nefavorabile. Din cele 1300 de trenuri ale CFR Calatori care circula zilnic in Romania, s-a luat decizia anularii a 40 (ora 7 dimineata) pentru facilitarea accesului utilajelor si a echipelor de interventii si pentru evitarea unor situatii neplacute pentru pasageri.

Masurile operative care se iau au ca prioritate siguranta oamenilor si realizarea legaturilor intre marile orase, pe magistrale. Asa cum s-a intamplat zilele anterioare, si astazi ne vom organiza unde va fi necesar, astfel incat pasagerii sa primeasca ceai cald, cafea, sandvisuri, in functie de posibilitatile din teren", afirma reprezentantii CFR Calatori.

Conform sursei citate, circulatia trenurilor este adaptata conditiilor nefavorabile cu temperaturi extrem de scazute pe raza a patru regionale: Bucuresti, Craiova, Galati si Constanta.

"Unele curse pot inregistra intarzieri la destinatie, determinate de necesitatea atasarii locomotivelor Diesel pe anumite intervale de statii din jumatatea de sud a tarii, de reducerea vitezei de circulatie sau de interventia cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje si echipaje feroviare. Vom face actualizari periodice, in functie de evolutia conditiilor meteo si de situatia din teren", precizeaza CFR Calatori.

Pasagerii sunt rugati ca, inainte de plecarea la drum, sa se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca sau sa verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut in minut pe site-ul CFR Calatori.

Pentru cei aflati deja in tren, site-ul se poate accesa de pe laptop sau mobil, apoi se selecteaza Trenul meu, se introduce numarul exact al trenului in casuta indicata si click pe Informatii tren.

Astfel, se pot obtine informatii in timp real despre statia care urmeaza, daca trenul are sau nu intarziere, despre minutele de stationare in urmatoarea gara si timpul estimat de sosire.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#CFR trenuri anulate, #intarzieri trenuri , #CFR