Salariu de 14.000 euro/luna la stat - Vezi cele mai mari venituri din companiile de stat

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 19:22
8798 citiri
Salariu de 14.000 euro/luna la stat - Vezi cele mai mari venituri din companiile de stat
Foto: Arhiva

Guvernul a facut publica lista cu salariile managerilor din companiile cu capital de stat si cu indemnizatiile pe care le incaseaza membrii consiliilor de administratie. Cel mai mare salariu este al sefului de la CN Cai Ferate CFR SA, de peste 14.500 de euro pe luna.

Managerul Cai Ferate CFR SA incaseaza lunar 14.583 de euro, fiind urmat in top de cel de la Posta Romana, cu 14.280 de euro pe luna si de cel de la Electrica, cu 11.111 euro. Managerul Electrica a precizat insa pentru Realitatea TV ca in tabelul Guvernului se afla o greseala, pentru ca el incaseaza 11.111 lei, nu euro.

Salarii de 10.000 de euro au sefii de la Nuclearelectrica, Cuprumin, Romatsa, Tarom, CFR Marfa si CFR Calatori.

Alte venituri foarte mari intra lunar in buzunarele managerilor de la Electrica Furnizare (8.888 euro), Imprimeria Romana (8.535 euro), Administratia Porturilor Maritime Constanta (7.875 euro), Complexul Energetic Oltenia (6.468 euro), Transgaz (6.111) sau Romgaz (4.332 euro).

Cele mai "mici" salarii, de 2.500 de euro, se inregistreaza la Monetaria Statului, Imprimeria BNR si la Administratia Canale Navigabile.

Cei mai fericiti dintre membrii consiliilor de administratie sunt cei de la Electrica (7.333 euro/luna), Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati (5.175 euro/luna), Cai Ferate CFR SA (3.438 euro/luna), Electrica Furnizare (3008 euro/luna) si CFR Calatori (2.800 euro/luna).

Ponta plafoneaza salariile directorilor de companii de stat: Ce e in plus, pe performanta

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri ca vrea sa plafoneze salariile in companiile cu capital majoritar de stat.

"Prin aceasta reglementare vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executiva la de sase ori media salariului mediu brut lunar din ramura respectiva.

Media in general este in jur de 1.000 de euro, depinde de ramura. Evident, orice altceva se plateste in plus se plateste in functie de indeplinirea indicatorilor de performanta", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

O.A.

Eveniment Quarterly Report

O nouă alianță politică a fost formată, înaintea unui an electoral important. „Va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabil”
O nouă alianță politică a fost formată, înaintea unui an electoral important. „Va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabil”
Partidul Ecologist Român şi Partidul Verde-Verzii, membru al Verzilor Europeni, au anunțat că au format Alianţa AER pentru România. ”Această alianţă se distinge printr-un program...
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
#salarii companii stat, #top salarii stat, #salarii manageri stat , #CFR