A murit actorul american Charles Grodin, cunoscut pentru rolul din comedia "Beethoven"

Miercuri, 19 Mai 2021, ora 09:35
4657 citiri
A murit actorul american Charles Grodin, cunoscut pentru rolul din comedia "Beethoven"
Actorul era cunoscut mai ales pentru rolul din comedia de familie, "Beethoven"

Actorul american Charles Grodin, cunoscut pentru rolurile din "Beethoven", "Midnight Run" si "The Heartbreak Kid", a murit la 86 de ani. Grodin a fost o figura populara la Hollywood, despre care s-a spus ca vreme de decenii a starnit hohote de ras cu rolurile sale, relateaza BBC.

Actorul a murit pe 18 mai, in casa lui din Wilton, Connecticut. Fiul sau, Nicholas, a declarat presei din SUA ca tatal lui suferea de cancer.

Dupa anuntul mortii, numeroase staruri i-au adus omagii, inclusiv actorul Steve Martin, care l-a descris drept "unul dintre cei mai amuzanti oameni pe care i-am cunoscut". Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale a fost cel din comedia de familie, "Beethoven".

Charles Grodin s-a nascut in Pittsburgh, Pennsylvania, si a renuntat la studiile de la Universitatea din Miami pentru a deveni actor.

In anii 1960, a inceput sa joace pe Broadway, iar la scurt timp a facut trecerea la televiziune si film. A avut un rol mic in "Rosemary's Baby" (1968) al lui Roman Polanski, iar in anii 1970 cariera lui a demarat. A jucat in filme precum "Catch-22" si "The Heartbreak Kid", care i-au consolidat statutul de actor de comedie.

Pentru rolul din "The Heartbreak Kid", a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor. Grodin a fost premieat si la Valladolid International Film Festival din 1988 pentru rolul din comedia de actiune "Midnight Run", in care a jucat alaturi de Robert De Niro.

El a mai primit un Emmy din postura de co-scenarist al unui program TV special cu Paul Simon din 1977. A gazduit propriul show in 1990 si a aparut frecvent la emisiunile lui Johnny Carson, David Letterman si Jay Leno.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Obezitatea și sedentarismul, cauze pentru cancerul de colon. Cum ne putem proteja mai eficient
Obezitatea și sedentarismul, cauze pentru cancerul de colon. Cum ne putem proteja mai eficient
Expunerea obezității în legătură cu riscul de cancer de colon a devenit o preocupare majoră în ultimii ani, potrivit unui nou studiu prezentat de specialiști în domeniul oncologiei, arată...
A murit actorul Constantin Cojocaru. Avea 78 de ani. Anunțul conducerii Teatrului Odeon
A murit actorul Constantin Cojocaru. Avea 78 de ani. Anunțul conducerii Teatrului Odeon
Actorul Constantin Cojocaru, care a lucrat la Teatrul Odeon încă din 1975, a murit, sâmbătă, la vârsta de 78 de ani. ”Teatrul Odeon anunţă cu mare durere că astăzi, 13 aprilie 224,...
#actor, #mort, #Hollywood, #comediant, #cancer , #Charles Grodin