PF Daniel: Pelerinajul este o calatorie cu scop sfant, nu o aerisire de promenada

Duminica, 28 Martie 2010, ora 13:30
3313 citiri
PF Daniel: Pelerinajul este o calatorie cu scop sfant, nu o aerisire de promenada

PF Daniel a atras atentia miilor de oameni prezenti la pelerinajul de Florii ca aceasta calatorie religioasa este o dovada a credintei si nu trebuie privita ca o plimbare, turism de curiozitate, exercitiu de miscare fizica pentru o circulatie mai buna a sangelui sau o simpla aerisire de promenada.

Pelerinajul inchinat Intrarii Domnului in Ierusalim a fost reluat in Bucuresti in 2008, dupa o pauza de sase decenii, intrerupere dictata de regimul comunist, aminteste Mediafax.

Preoti si oameni cu icoane in maini au umplut la refuz curtea Manastirii Radu Voda. Clopote si toaca anunta plecarea in procesiune. O coloana formata din cei 600 de preoti ai celor trei Protoierii din Bucuresti si ai celor doua din judetul Ilfov, condusi de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor a fost urmata de alta formata din seminaristi, maicute si mireni.

Procesiunea se indreapta spre Catedrala Patriarhala, trecand pe la Biserica - Paraclis patriarhal "Sfantul Spiridon Nou" si pe la Biserica "Sfanta Ecaterina", paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Pelerinii au ajuns la Catedrala Patriarhala in jurul orelor 17.30, fiind intampinati de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, alaturi de care s-au aflat Preasfintitul Mihail, Episcopul Australiei si Noii Zeelande, Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Patriarhal si Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal, si slujitorii Catedralei Patriarhale.

Patriarhul Romaniei le-a vorbit miilor de credinciosi despre importanta si sensul pelerinajului crestin: "Pelerinajul este o calatorie sfanta cu scop sfant. Nu este o calatorie de plimbare, nu este un turism de curiozitate, nu este un exercitiu de miscare fizica pentru o circulatie mai buna a sangelui si nicio simpla aerisire de promenada. Pelerinajul de Florii este o calatorie cu scop de cautare a sfinteniei. Pelerinajul are totdeauna ca scop cautarea sfinteniei din locurile sfinte, biblice".

"Duminica Intrarii Domnului in Ierusalim este o zi care prevesteste Invierea lui Hristos, ea este, oarecum, un Paste anticipat, o arvuna a biruintei asupra mortii, asupra pacatului, asupra rautatii oamenilor, o biruinta a iubirii lui Hristos-Dumnezeu, iubire mai tare decat orice ura si invidie, decat orice tradare si lasitate, decat orice lacomie de bani si de putere lumeasca trecatoare", a incheiat PFDaniel.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Patriarhul Daniel, #Patriarhul Daniel pelerinaj florii , #circulatie