Ziare.com

Secretar in Ministerul Transporturilor: Circulatia feroviara, in mare pericol

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 23:45

   

Secretar in Ministerul Transporturilor: Circulatia feroviara, in mare pericol
Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Constantin Axinia, a declarat marti ca subfinantarea sistemului feroviar pune in mare pericol siguranta circulatiei, aratand ca exista lucrari care trebuie facute imediat pentru a remedia situatia.

"Si eu sunt de partea sindicatelor in ceea ce priveste finantarea Cailor Ferate si doresc sa fie finantata Calea Ferata, dar nu asa, prin impunere.

Subfinantarea sistemului feroviar pune in mare pericol siguranta circulatiei, va spun cu cea mai mare responsabilitate. Sunt lucrari care nu au fost finantate si sunt lucrari care trebuie incepute imediat", a spus Axinia, la Realitatea Fm.

Cat despre CFR-istii care au facut o greva spontana la Iasi, secretarul de stat a spus ca acestia vor fi dati afara fara intarziere, pentru ca altfel s-ar creea un precedent extrem de periculos.

"Desfacerea contractului de munca pentru cei care au facut greva spontana la Iasi. Daca nu voi face treaba asta, va fi un precedent periculos pentru Calea Ferata. Daca data trecuta am acceptat sa intelegem motivatia sindicatelor, de data asta nu se va mai intampla asa ceva.

Si vreau sa spun ca au creat prejudicii Caii Ferate in conditiile in care am avut niste evenimente foarte urate si cred ca nu era nevoie de interventia asta a lor ca nu si-au primit salariile de 7 zile. Trebuiau sa inteleaga, i-am anuntat ca nu-si vor primi salariile imediat", a mai spus Axinia.

Privitor la cererea demisiei sale si a ministrului Radu Berceanu, Axinia a spus ca daca acest lucru ar rezolva problemele Caii Ferate, ar face-o cu bucurie, fara sa stea pe ganduri.

"Nu e nicio problema, daca demisia mea va rezolva problemele Cailor Ferate, maine mi-o depun, cu cea mai mare dragoste a mea de CFR-ist de 30 de ani", a conchis Axinia.

A.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1029 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ia cautati voi

pe la Nicolaiciuc si altii ca el, de care e plin CF,-ul si o sa vedeti de ce a subfinantat,

 

Care ar fi motivele demiterilor?

De ce nu trebuiau sa faca greva? Inainte de greva se propaga ideea ca vor primi doar 50% din salar, poate pe 22 sau 23 sept.(in loc de 100% pe 15 sept.)Dupa protest sa putut plati lichidarea 100% si mai erau bani si pt. avansul viitor, asa a declarat d-l secretar! Deci, daca erau banii, de ce nu se plateau salariile, ori banii au venit datorita presiunilor!Deci, cine a avut dreptate? Cat priveste starea caii ferate, daca spune un secretar de stat ("DIN MINISTERUL MUNCII"?)INSEAMNA, CA DE FAPT, SITUATIA ESTE DEZASTRUOASA! DECI ACELE ACCIDENTE NU AU FOST PROVOCATE DE MANA CRIMINALA !Si totusi, cine raspunde de asta? Auzim tot felul de critici si autocritici insa nu auzim nimic de masuri! Pacat ca "anii electorali" nu sunt in fiecare an!

 

minconosi

SALARIILE NU SAU DAT NICI ASTAZI 24 09

 

axinio!

ai luat-o inainte;uitat-te in calendar!

Axinia...trage ca si Necolaiciuc

cu sefa de la achizitii....CFR Marfa

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor