Vezi cum va fi reorganizata circulatia din Bucuresti

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 20:23
3336 citiri
Vezi cum va fi reorganizata circulatia din Bucuresti
Foto: simplybucharest.ro

Primaria Capitalei va incepe, la inceputul anului viitor, reorganizarea circulatiei in zona centrala a orasului, iar majoritatea strazilor va avea sensuri unice, benzi speciale pentru mijloacele de transport in comun pe care vor circula si taximetrele, masinile pompierilor sau ale salvarii, piste pentru biciclisti si zone pietonale.

Totodata, studiul pentru introducerea sensurilor unice in zona centrala a municipiului Bucuresti mai prevede si crearea unor puncte internodale, locuri in care bucurestenii vor avea statii pentru mijloacele de transport in comun, metrou sau taxi, scrie Gandul.

"La acest studiu se lucreaza cam de o luna si jumatate, se va termina anul viitor, iar implementarea lui poate dura si 2-3 ani. Daca studiul ne indica doar marcarea, semaforizarea si semnalizarea, atunci, dupa simulari, se trece imediat la introducerea sensurilor unice", a declarat directorul Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei, Ioan Dedu.

"Sensuri unice se vor introduce cel mai probabil la sfarsitul anului sau la inceputul celui viitor, pe strazile Alexandru Ioan Cuza, Mantopol, Banu Manta, Petru Rares, Comana, dar si pe cele aflate in spatele Primariei sectorului 1, apoi vom inainta catre zona centrala. Reorganizarea sensurilor de circulatie va afecta inelul central cu unele extensii. Inelul central este format din bulevardele Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Titulescu, Calea Vacaresti, strada Progresului si Pasajul Basarab. Este posibil sa introducem sensuri unice si pe Dorobanti, Barbu Vacarescu sau Floreasca", a mai declarat directorul Ioan Dedu.

Strazile si bulevardele cuprinse in acest perimetru vor avea in marea lor majoritate sensuri unice, piste pentru biciclisti si zone pietonale. In aceste zone se va incerca pe cat posibil evitarea virajelor la stanga.

"La fel va fi si pe Rosetti, Mosilor si Bulevardul Carol cu revenire prin Negustori, Hristo Botev si Mantuleasa. In zonele unde trebuie refacuta infrastructura, reorganizarea va dura mai mult. Este vorba de podurile peste Dambovisa, pasajele subterane Piata Romana si Universitate sau anumite strazi pietonale, unde arhitectul poate cere asfaltarea cu piatra cubica", a precizat Dedu.

Traseul strazilor pietonale va pleca de la ASE din Piata Romana si va ajunge in Piata Revolutiei prin Calea Victoriei, Centrul Istoric catre Calea Mosilor, Sfanta Vineri si va ajunge la Parlament.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#circulatie bucuresti reorganizare strazi bucuresti , #circulatie