Ce infracțiuni comit noii lideri ai clanului Duduianu. Taxe de protecție și vânzări de mașini furate, printre activitățile ”legale” promise la moartea lui Emi Pian

Sambata, 13 Noiembrie 2021, ora 03:28
10973 citiri
Ce infracțiuni comit noii lideri ai clanului Duduianu. Taxe de protecție și vânzări de mașini furate, printre activitățile ”legale” promise la moartea lui Emi Pian
Gongoi, Elvis Pian și Anaser FOTO Capturi Facebook

Anul 2020 a fost unul foarte păgubos pentru clanul Duduianu. Decesele și arestările s-au ținut lanț însă cei care au rămas în urmă nu au renunțat la afaceri.

În luna august 2020, liderul clanului Duduianu, Emi Pian, a fost ucis de un rival în cartierul bucureștean Giulești după o partidă de barbut.

Rudele lui au jurat răzbunare, astfel că vărul și fratele interlopului au ajuns în arest imediat după acel moment. La câteva luni a murit și Nicolae Pian, tatăl lui Florin Mototolea (Emi Pian). Acesta se afla în închisoare și se pare că l-a doborât decesul fiului său.

După aceste episoade, membrii clanului au jurat că nu vor mai face ilegalități ci doar afaceri curate.

Unchiul lui Emi Pian, ”afaceri imobiliare”. Cerea taxe de protecție dezvoltatorilor

Pe 9 noiembrie 2021, interlopul Viorel Gongoi (Motoi pe numele său real), fiul cunoscutei Mama Omida (Maria Motoi) autodeclarata ghicitoare, a fost săltat de poliție și procurorii DIICOT, pentru șantaj.

Acesta, conform anchetatorilor, trimitea membrii grupării sale la diverse șantiere pentru așantaja dezvoltatorii imobiliari. Afacerea ”imobiliară” începuse în urmă cu aproape cinci ani.

”În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, pe raza municipiului București, în vederea comiterii infracțiunii de șantaj, respectiv, în scopul determinării prin constrângere a victimelor, dezvoltatori imobiliari, la plata unor sume de bani pretinse de membrii grupării drept ”taxă de protecție”.

Pe parcursul cercetării penale, s-a stabilit faptul că fiecare membru avea un rol bine stabilit, puterea de decizie aparținându-i liderului grupării, personaj notoriu în mediul infracțional.

Astfel, liderul direcționa ceilalți membri ai grupului la șantierul victimei pentru abordarea acesteia în moduri intimidatoare.

Totodată, cu ocazia incursiunii, membrii grupului infracțional îi puneau în vedere dezvoltatorului imobiliar să se prezinte la liderul grupării pentru a discuta. În cadrul întâlnirii, acesta, folosind diverse tehnici de presiune și intimidare, solicita victimei o sumă de bani pentru a-i permite să continue lucrările de construcție”, arată DIICOT.

În cazul în care dezvoltatorul imobiliar refuza să se întâlnească cu liderul ori nu accepta taxa de protecție impusă, membrii grupului infracțional procedau la intensificarea acțiunilor de constrângere prin realizarea de incursiuni la șantierul imobilului și amenințarea angajaților.

În final, de cele mai multe ori, în urma acțiunilor de constrângere și confruntându-se cu riscul de a nu reuși să finalizeze edificiul dezvoltat, victima era nevoită să se „înțeleagă” cu liderul grupării și să-i remită acestuia ”taxa de protecție” impusă.

Reținut după ce l-a amenințat pe fostul ministru de Interne

Viorel Mitan este vărul lui Nicolae Pian. În 2020, la priveghiul nepotului său, Emi Pian, Gongoi l-a jignit într-un live pe Facebook pe fostul ministru de Interne Marcel Vela.

”Deci dacă vrei despre departamentul ăsta al Poliţiei Capitalei, întreabă-mă pe mine, că îţi spun eu. Nişte **** care se vinde pe 200 de dolari. O să îţi dau un dosar din care reiese...băi, Vela... probe indubitabile (...) Băi treziţi-vă băi la realitate. Voi nu sunteţi de FBI. Sunteţi nişte **** miliţieni, bă! Ce antiterorism? Băi, câţi oameni cu bombe ai descoperit tu în România? Băi, Vela! Ce mari terorişti aţi descoperit, mă? (...) Păi tu, dacă se bate doi jegoşi, doi ţigani, un cioban şi un ţigan, tu îi ridici la rang de clan?”, a declarat Gongoi într-un clip preluat de Antena 3.

De asemenea, Gongoi acuză Ministerul de Interne și mass-media că atacă toată etnia rromă folosind cuvântul clan atunci când se referă la orice scandal care împlică și rromi.

Poliția Capitalei s-a autosesizat iar Gongoi a fost reținut.

Afacerile ”curate” cu mașini furate

În primăvara acestui an, polițiștii au făcut zeci de percheziții în căutarea membrilor unor rețele care fura autoturisme de lux din vestul Europei.

Printre cei vizați era și Amar Duduianu.

Conform anchetatorilor, mașinile furate din străinătate erau aduse în România cu acte false. Funcționari din Sectoarele 4 și 5 erau apoi mituiți, pentru a îi ajuta pe membrii grupărilor să înmatriculeze autovehiculele și să le vândă cu acte în regulă.

”Din extinderea cercetărilor a rezultat şi faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pretinzând că au influenţă asupra unor angajaţi din direcţiile de taxe şi impozite ale unor primării şi Registrul Auto Român şi îi pot determina pe aceştia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane, să îşi îndeplinească în mod contrar atribuţiile de serviciu şi să înmatriculeze aceste autoturisme”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Faptele s-ar fi petrecut începând cu 2020. Procurorii suspectează mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate, care ar fi transportat şi înmatriculat mașinile pe teritoriul României prin utilizarea de acte de provenienţă false.

Și Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a fost săltat de Poliție pentru șantaj și furt calificat, şantaj şi favorizarea făptuitorului. După ce o persoană din Sectorul 1 a anunțat că mașina i-a fost furată, el a contactat păgubitul și i-a spus că dacă îi dă o sumă de bani îl va ajuta să recupereze autoturismul.

Însă, de la un timp, membrii clanului Duduianu par să se fi liniștit. Se ocupă tot cu importul de mașini din Germania dar se pare că afacerea este pe bune. Cel puțin pentru moment.

Povestea clanului Duduienilor începe încă de la sfârșitul anilor '80 în comuna Sintesti (Ilfov), "raiul" furturilor de fier vechi. Pentru că localitatea era prea mică pentru ambițiile lor, frații Ion, Cristofor și Niculae Duduianu, tatăl lui Florin Mototolea, și-au unit forțele și au intrat în "afaceri" în Pantelimon, cartier situat în Sectorul 2 al Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A murit șeful clanului interlop Corduneanu: ”Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”
A murit șeful clanului interlop Corduneanu: ”Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”
Costel Corduneanu, șeful clanului interlop Corduneanu, supranumit ”Stăpânul Moldovei”, a murit luni la un spital din Târgu Mureș, la 54 de ani, din cauza unor probleme cardiace. Fost...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#interlopi, #emi pian, #Viorel Gongoi, #anaser duduianu, #Clanul Duduianu , #clan interlopi