Interlopul român Florian Tudor, zis „Rechinul”, nemulțumit de mâncarea primită în pușcăria din Mexic. Un judecător a dispus să fie hrănit mai bine

Sambata, 06 Noiembrie 2021, ora 11:55
3961 citiri
Interlopul român Florian Tudor, zis „Rechinul”, nemulțumit de mâncarea primită în pușcăria din Mexic. Un judecător a dispus să fie hrănit mai bine
Presupusul lider al bandei Riviera Maya, Florian Tudor, „El Tiburon" (Rechinul) FOTO Captură video

Presupusul lider al bandei Riviera Maya, Florian Tudor, „El Tiburon" (Rechinul), a depus o cerere pentru mai multă mâncare, el apreciind că are parte de o "dietă inadecvată şi raţie alimentară insuficientă" în închisoarea de maximă siguranţă din Altiplano, din Mexic.

Judecătorul José Fernando García Quiroz a menţionat că fapta invocată de Florian Tudor, constând în alimentaţia necorespunzătoare şi raţia alimentară insuficientă pe care o primeşte în arestul federal, nu îl plasează într-o situaţie care să dezvăluie o urgenţă extremă sau să îi pună în pericol demnitatea şi integritatea personală, "întrucât se pare că este un act omisiune referitor la condiţiile de reţinere", informează milenio.com.

Cu toate acestea, García Quiroz a ordonat directorului Centrului Federal de Readaptare Socială numărul 1 "Altiplano" să ofere deţinutului hrană adecvată şi suficientă pentru persoana sa. Judecătorul i-a acordat directorului un termen de 24 de ore pentru a se conforma ordinului şi a trimite înscrisurile care justifică respectarea decretelor. La rândul său, directorul închisorii de maximă siguranţă a informat judecătorul că ordinul a fost deja executat.

Fernando García i-a mai spus lui Florian Tudor că următoarele petiţii ar trebui formulate în faţa Judecătorului de executare a pedepselor care îi judecă cauza.

Florian Tudor a fost arestat în luna mai de procurori ai Biroului Procurorului General, ca urmare a unei solicitări formulate de autorităţile române, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor. În timpul procedurii de arestare, alte două persoane, inclisv avocatul lui Florian Tudor, au fost reţinute, pentru că au încercat să împiedice arestarea acestuia.

El a fost dat în urmărire internaţională în 24 martie. În urmă cu un an, Rise Project relata că gruparea condusă de craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, este investigată de către FBI în cooperare cu Parchetul General din Mexic. O investigaţie realizată de OCCRP, RISE Project, Quinto Elemento Lab şi Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad a arătat că Rechinul este liderul unei organizaţii transnaţionale care a dus clonarea de carduri bancare la nivel aproape industrial şi a făcut profituri de sute de milioane de euro.

Botezaţi ”Gangsterii de pe Riviera Maya” după regiunea în care operează, interlopii originari din Craiova au instalat în jur de o sută de bancomate capcană la malul mării Caraibilor între localităţile Cancun şi Tulum dar şi în alte zone turistice din ţara latino-americană. Operaţiunea românilor s-a desfăşurat în patru paşi. Bancomatele bandei au colectat ilegal informaţiile utilizatorilor, datele furate au fost transferate pe carduri clonă, echipele de “trăgători” au fost trimise în alte zone ale lumii ca să retragă banii iar o parte din sumele obţinute a fost investită în proprietăţi imobiliare în România, Statele Unite, Mexic şi alte ţări.

Un fost membru al grupării a estimat că “Gangsterii de pe Riviera Maya” au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, operaţiunea lor desfăşurându-se între 2014 şi 2019, conform Rise Project. În colaborare cu Parchetul General din Mexic, UIF (Unidad de Inteligencia Financiera) a descoperit tranzacţii financiare între cel puţin opt firme cu sediul în Mexic şi una din România, a afirmat într-un interviu Santiago Nieto, şeful UIF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#riviera maya, #Florian Tudor, #Rechinul , #clan interlopi