Andrei Alexandru a castigat procesul cu CNSAS

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 15:11
2210 citiri
Andrei Alexandru a castigat procesul cu CNSAS
Foto: inpolitics.ro

Andrei Alexandru, fostul consilier al lui Nicolae Vacaroiu, a castigat vineri procesul pe care il avea cu CNSAS la Curtea de Apel si intentioneaza sa ceara daune in instanta membrilor Colegiului care au votat in favoarea deciziei ca el a fost colaborator al Securitatii.

Alexandru a declarat ca decizia poate fi atacata de CNSAS la ICCJ, dar ca, din punctul sau de vedere, cei de la CNSAS nu au nicio sansa de castig. "Ei nu au putut aduce dovezi ca sunt securist nici aici la Curtea de Apel. In ultimele sase termene, Curtea de Apel le-a cerut sa aduca dovezi, dar nu au fost in stare", a explicat el.

Fostul consilier al lui Nicolae Vacaroiu spune ca are de gand sa-si "curete imaginea". "In ultimii doi ani nu am facut niciun comentariu, am lasat justitia sa se pronunte. Acum vreau sa-mi curat imaginea si am decis sa initiez procese de despagubiri morale impotriva celor din CNSAS care au votat impotriva mea.

Amintesc ca initial, in Colegiu, votul a fost de patru la patru, dar apoi in urma presiunilor lui Mircea Dinescu si Ladislau Csendes, s-a facut un nou tur de vot si cu un scor de cinci la trei am fost declarat colaborator", a explicat Andrei Alexandru.

Procesul lui Andrei Alexandru dureaza de doi ani si jumatate, perioada in care a fost plimbat intre instante din cauza schimbarii competentei de solutionare a dosarelor cu CNSAS.

Andrei Alexandru a primit in data de 2 noiembrie 2007 de la CNSAS verdict de colaborare cu Securitatea, au declarat la acea data, surse din institutie. Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) a respins, in data de 13 decembrie 2007, contestatia formulata de Andrei Alexandru, pastrand verdictul de politie politica.

Alexandru a contestat in instanta verdictul CNSAS, acuzand Consiliul ca a refuzat sa rectifice niste date aflate in dosarul in care a primit verdict de colaborare cu Securitatea.

In actiunea depusa la Curtea de Apel Bucuresti, Andrei Alexandru a sustinut ca dosarul sau contine date inexacte si a apreciat ca refuzul CNSAS, de a rectifica respectivele informatii, este facut cu rea credinta, motiv pentru care a cerut si despagubiri in valoare de 200.000 de lei.

Astfel, Andrei Alexandru a sustinut ca a devenit membru de partid in 1977 si nu in 1984, asa cum ar fi retinut CNSAS in dosarul de colaborare cu Securitatea. "La data de 24 mai 1984 s-a aprobat incetarea legaturii cu informatorul Adam, deoarece informatorul a devenit membru de partid", se arata in actiunea lui Andrei Alexandru, care a invocat informatii din dosarul CNSAS.

De asemenea, fostul purtator de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu din vremea cand acesta era presedintele Senatului sustine ca notele informative, care ar dovedi colaborarea sa cu Securitatea, nu exista. "In realitate, aceste trei note informative nu exista fizic", a aratat Andrei Alexandru in actiunea inaintata instantei.

Surse din CNSAS declarau, in 2007, cand Alexandru a primit verdict de colaborare cu Securitatea, ca acesta a fost cercetat de Consiliu la cererea Civic Media in calitatea sa de membru in CA al Radioului public, unde reprezenta PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Andrei Alexandru PSD, #colaborator Securitate, #proces CNSAS , #CNSAS