Ziare.com

CNSAS: Un lider al cultului baptist a colaborat cu Securitatea

Marti, 18 August 2009, ora 15:49

   

CNSAS: Un lider al cultului baptist a colaborat cu Securitatea
CNSAS a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate ca Doinel Octavian Beniamin Poplacean, presedintele Bordului de conducere al Institutului Teologic Baptist din Bucuresti, a colaborat cu Securitatea.

Actiunea CNSAS a fost introdusa in instanta in aprilie, dupa ce, anterior, Cultul Crestin Baptist din Romania - Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania a solicitat verificarea lui Poplacean in baza Legii 187/1999.

Procesul a inceput, in iunie, la Curtea de Apel Bucuresti si va continua pe 22 septembrie.

Doinel Octavian Beniamin Poplacean a fost presedinte al Comunitatii Baptiste Sibiu in perioada 1989-1997 si vicepresedinte al Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania in perioada 1996 -2000.

De asemenea, este membru fondator si pastor al Bisericii Crestine Baptiste "Betania" din Sibiu, dupa cum se arata pe site-ul institutiei. Incepand cu 1991, este presedintele Bordului de conducere al Institutului Teologic Baptist din Bucuresti.

Din actiunea depusa de CNSAS rezulta ca Poplacean a fost recrutat in calitate de colaborator pe 6 august 1981, "pentru supravegherea informativa in cadrul cultului baptist din Sibiu". La acea data a semnat angajamentul olograf, preluand numele conspirativ de colaborator "Octavian".

In procesul recrutarii, Poplacean a furnizat informatii despre "cetatenii straini care viziteaza cultul baptist din Sibiu, precum si cu privire la pastorul baptist Teutsch Friederich, care in 1980 a ramas ilegal in RFG". Colaborarea cu Securitatea a durat pana in 1989.

"Octavian" a declarat in angajamentul semnat cu Securitatea: "cunoscand ca apararea patriei este o indatorire a fiecarui cetatean, ma angajez de a colabora cu organele de Securitate".

Doinel Octavian Beniamin Poplacean a furnizat note cu valoare operativa referitoare la activitatea mai multor emisari cultici din strainatate sau grupari baptiste care au vizitat comunitatea baptista din Sibiu, informatii privind starea de spirit in randul credinciosilor cu ocazia desfasurarii lucrarilor congresului baptist sau date despre profesorii si pastorii baptisti care aveau legaturi cu strainatatea.

"Dovada importantei paratului pentru organele de Securitate", arata CNSAS, "este confirmata de recompensele primite sub forma unor aprobari de a calatori in strainatate, fiind de notorietate ca in timpul regimului comunist acest lucru era refuzat majoritatii romanilor".

Unul din ofiterii de securitate a consemnat, intr-un raport din 1983, ca Poplacean poate pleca in strainatate deoarece "are o situatie materiala buna, se impaca foarte bine in familie, nu are rude in strainatate si nu are de gand sa ramana in alta tara".
Sursa: rNews

Articol citit de 8777 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Observatie

Din titlul articolului reiese ca nu mai este nevoie ca instanta sa se pronunte. Deja ati dat verdictul. Unde e corectitudinea jurnalistica?

 

cine esti?

esti avocatu lu binu de peste tot comentezi la ce se scrie?????

cine esti?

ti-ar sta parul maciuca sa auzi langa cine ai stat in bise .. si mai ales cine conduc toate congregatiile din ziua de azi..

Iar dam peste dumneata?

Dle.Cristea, in solda cui sunteti angajat din moment ce si aici, si pe alte bloguri veniti cu chestiuni minore in raport cu subiectul ca sa deturnati discutia? Sau aveti si dumneavoastra "indatoriri de serviciu"?

Si ce sa mai constate instanta?

Nici nu stiu de ce e nevoie de instanta cand Poplacean a semnat un angajament si a dat note informative cu duiumul vreme de 8 ani. Daca nu se intampla rascoala din 1989, cred ca dadea note informative si astazi. Chestia cu judecarea in instanta a calitatii de informator e introdusa in lege ca sa-i poata disculpa pe alde Voiculescu, Stolnici, D.Ghise si Mona Musca de la liberali, arhiepiscopul Pimen etc.

Binu recunoaste colaborarea!

Dupa ce a mintit presa ca n-a colaborat, a recunoscut ca a facut-o, iar prietenul sau Ilie Jinar, directorul RVE Sibiu a declarat ca este o ONOARE sa semnezi asa ceva. Traim vremuri de pomina, blestem, intuneric, manipulare, prostie, lasitate, ignoranta. Dumnezeu sa ne ierte...

PFUAI

GREATZA, GREATZA, GREATZA

 

Totalmente de acord cu tine Cristian!

Totalmente de acord cu tine Cristi St. Dar nu exista crestini adevarati in Betania care sa-i stea cu adevarul in fata. Unul singur a incercat ceva si a fost facut de rusine in public, tot prin metoda Goarna a lui Binu Poplacean. Iar multimea manipulata il aplauda pentr intunericul glorios al trecutului sau. Scarba, scarba, scarba...

Un lider al cultului a colaborat cu securitatea

avind in vedere metodele folosite de securitate nu este de mirare ca unii conducatori de biserici sau culte religioase au cazut in plasa securitatii.Lucru extra ordinar de bun ar fi ca inainte de a fi gasiti de altii acesti frati sa-si martruriseasca public pacatulpentru a propasii conform prov.28:13>Cine isi ascunde faradelegile nu propaseste dar cine le marturiseste si se lasa de ele capata indurara cu respect nicu

 

dezamagitor

dragilor va dati seama ca in iunie 1981 securitatea l-a omorat pe "cel mai bun prieten a lui popla" din cauza credintei, si deja in 6 august acesta devine informator adica colaboratorul asasinilor prietenului cel mai bun? ..nu pot sa accept asa ceva ... neghina creste impreuna cu graul pana la vremea secerisului ..Doamne ai mila

 

Care este numele prietenului lui Popla?

Speram sa se faca o curatire:daca unii s-au jertfit pentru adevar si din dragoste de oameni,altii au tadat din dragoste"pentru ei insisi"
Trebuie curatita ARIA!

dezamagitor

numele celui mai bun prieten a lui popla este SABIN TEODOSIU - un adevarat erou si model al credintei.22h

"Vampirii" amvoanelor ..si "Vampele" altarelor..

Motto:
David a avut o dorintă si a zis: Cine-mi va da să beau apă din fantana de la poarta Betleemului? Atunci cei trei viteji au trecut prin tabăra filistenilor si au scos apă din fantana de la poarta Betleemului. Au adus-o si au dat-o lui David; dar el n-a vrut s-o bea si a vărsat-o inaintea Domnului. El a zis: Departe de mine, Doamne, gandul să fac lucrul acesta! Să beau sangele oamenilor acestora care s-au dus cu primejdia vietii lor? Si n-a vrut s-o bea." ( 2 Samuel 23: 14-17)


"Vampirii" amvoanelor ..si "Vampele" altarelor..

Definitii:
1.vampir - persoana, personaj, animal care bea (suge) sange de om.
2.amvon - loc de unde se citeste Evanghelia si de unde se predica.
3.vampa - femeie (mai ales actrita) care urmareste sa produca o senzatie, fascinatie; prin extensie femeie adultera sau de moravuri usoare.
4.altar - loc ridicat pentru aducerea jertfelor ca semn al recunosterii suveranitatii Lui Dumnezeu.

Deductii:

David regele Israelului om dupa inima Lui Dumnezeu, trimite la un moment dat fiind istovit de lupta un "comando" compus din cativa viteji ai sai
pentru a-i aduce apa de la fantana portii Betleemului
Reactia sa foarte contradictorie fata de propriile actiuni e relatata in 2 Samuel 23:14-17.
Nu gasim plauzibila ca si explicatie decat faptul ca mintea i se deschisese (referitor la ceea ce a insemnat de fapt actul sau) dupa ce
apa ii fusese adusa.Atunci abia si-a dat seama ca a expus viata vitejilor pentru o dorinta personala.

Cuvintele sale " sa beau sangele acestor oameni?" descopera sensibilitatea sufletului sau.

Ramanand strict la subiectul mesajului nu putem sa nu observam faptul ca dupa ce a inteles ce a insemnat de fapt gestul sau
David nu a vrut sa se manifeste ca un "vampir" band sange de om si a aruncat pe pamant apa.
Facand cativa uriasi pasi peste veacuri nu putem sa nu observam asemanarile dintre
lideri religiosi care pentru dorinte si interese personale au expus la primejdii de moarte viata
vitejilor din" parohiile" pe care le pastoresc semnand angajamente de "obedienta" chiar fata de
reprezentantii inamicului, chiar cu solii satanei. Unii au ramas la semnaturi, altii au semnat si au dat informatii
altii au colaborat constant si consecvent si inca o mai fac desi mult mai diplomat acum.

Indiferent cum ar sta lucrurile acesti conducatori religiosi actuali, au facut mult mai mult decat David (care dealtfel a aruncat "dorinta implinita" si nu s-a mai atins de
acea apa.) Deci daca David a refuzat "calitatea de vampir" in ultima instanta, acesti conducatori si-au arogato ba mai mult au si cultivat-o
si au si ascuns-o find un real si infricosator pericol prin deghizarea lor in "ne-vampiri" sau oameni normali, nebautori de sange de om.

 

"Vampirii" amvoanelor ..si "Vampele" altarelor, Partea a 2-a

In ceea ce priveste curvia spirituala daca acele dure cuvinte ale Lui Dumnezeu din Ieremia cap 3 sunt adresate poporului Israel si fac referire
la faptul ca lepadarea ascultarii de Domnul este numita de catre El Insusi curvie (intrucat el vede relatia acesta ca o relatie intre 2 logoditi sau ca o relatie intre mire si mireasa)
atunci putem afirma, ca principiul se aplica si la persoane in mod individual si deci cu atat mai mult la conducatorii religiosi .
Acestia, in conformitate cu definitia anterioara (referitoare la vampa) urmaresc sa produca senzatie, fascinatie auditoriului ridicandu-si propriile altare de slava
si primind confirmari pe linie cultica asupra "autenticitatii altarelor" lor, fiind inaltati in pozitii de conducere, prin "doctorate" ( asta e culmea..bolnavul spiritual sa fie numit doctor,
de catre unul care la randul sau a invatat medicina sprirituala la Oxford, beneficiind de avantajele sangelui altora baut de catre cineva din propria familie.)

Inconsecventafata de Cuvantul Domnului, tradarea de frati, judecarea partinitoare, iresponsabilitatea spirituala ( prin nemplinirea responsabilitatilor postului),
neglijenta, divulgarea secretului profesional, amenintarea, santajul toate astea insumate dau dimensiunea caracterului "de vampa" a celor vinovati de aceste lucruri.


De prisos sa mai mentionam faptul ca:

Adevarul bucura pe cel neprihanit (sau acuzat pe nedrept) care e indemnat de Scriptura sa salte de bucurie cand se vor vorbi lucruri rele si neadevarate despre el;
Adevarul (in general) supara pe cel care stie ca e vinovat;
Adevarul bucura pe cel care e vinovat (mai rar) dar are dorinta de indreptare.
Adevarul deranjeaza, devine incomod pentru cel care nu e implicat direct in problema dar prin prisma pozitie si functiei spirtuale si sociale e constrans (macar in cuget) sa actioneze in vreun fel
fie de o parte sau alta fie pentru a face demersurile de a afla adevarul;
Adevarul inversuneaza pana la ura si planuri de distrugere pentru cel care este vizat in mod direct si are de pierdut mult ( toata credibilitatea si distrugerea "altarului pios si personal" cladit
in decursul anilor nu oricum ci..beneficiind de "Hidratarea"( termenul oarecum impropriu datorita compozitiilor chimice diferite ale apei si sangelui) cu sangele martirilor.

Sange de semnatura,

by Soryn.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor