Ziare.com

Dosarul de securitate al "Sfantului Ardealului", publicat integral in premiera

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 15:18

   

Dosarul de securitate al "Sfantului Ardealului", publicat integral in premiera
Doua volume publicate in parteneriat cu Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) vor fi lansate joi, la Sibiu, in cadrul Targului National de Carte si Revista Religioasa.

Este vorba despre cartile "Parintele Arsenie Boca in Arhivele Securitatii", vol. I, si "Cand satana iti da tarcoale... George Racoveanu, ucenicul lui Nae Ionescu in Dosarele Securitatii", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre CNSAS.

"S-a scris mult despre Parintele Arsenie Boca, de la volume hagiografice pana la unele cu atitudini de inchizitie, care-i reprosau Parintelui o anumita afinitate politica in tinerete. Cateodata, de la Zenit la Nadir nu-i decat un pas...

Este meritul prestigioasei Edituri Agnos, care in urma unui protocol de colaborare cu CNSAS a decis publicarea integrala a Dosarului de Securitate al Parintelui Arsenie Boca. De data aceasta, Editura Agnos a decis sa puna la dispozitia istoricilor, cercetatorilor si, de ce nu, a cititorilor dosarul de securitate al celui denumit cu dragoste Sfantul Ardealului, fara a omite sau a eluda vreun document. Pentru prima oara, iata, avem la dispozitie un opis complet, pentru ca cercetarea academica nu se poate face decat studiind documentele in integralitatea lor", a declarat Florian Bichir, membru al Colegiului CNSAS.

Dupa lansare va avea loc deschiderea expozitiei "Parintele Arsenie Boca si Securitatea" (documente inedite din Arhivele CNSAS).

Evenimentul va avea loc joi, incepand cu ora 19.00, la Biblioteca ASTRA, corp B. La eveniment au confirmat participarea Inalt Prea Sfintitul Dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului; Prea Sfintitul Daniil, Episcop de Dacia Felix; Prea Sfintitul Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, respectiv Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4094 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cand vor aparea in intergrum dosarele urmatorilor:....

- ipse enjeniar cheferist andrei andreicut
- ipse frate valeriu anania
N.B.: inclusiv alea de la sie care sa contina rapoartele respectivului ipse si caracterizarile primite din partea organelor de securitate si a celor de informatii externe.
- ipsepf teoctist arapasu

ASTEPTAM ....
p.s. si ca tot veni vorba, unde este istoria aia oficiala a relatiilor dintre BOR si partidul comunist, organele sale represive si de informatii. nu de alta, dar BOR a promis ca va scoate aceasta istorie intr-un termen de TREI ani de la aparitia Raportului Tismaneanu si dezvaluirea mish-mashurilor BOR cu organele amintite? asteapta cumva BOR urmatoarea sarbatorire a preasfantului Asteapta la pastele cailor?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor