La 30 de ani de la evenimentele din 13-15 iunie 1990, un inculpat din dosarul "Mineriadei" este membru in conducerea CNSAS: "Isi mentine PSD sustinerea pentru Cazemir Ionescu?"

Duminica, 14 Iunie 2020, ora 15:15
8897 citiri
La 30 de ani de la evenimentele din 13-15 iunie 1990, un inculpat din dosarul "Mineriadei" este membru in conducerea CNSAS: "Isi mentine PSD sustinerea pentru Cazemir Ionescu?"
Foto: Youtube/ Amintiri din comunism (Captura)

Istoricul Madalin Hodor, cunoscut pentru mai multe studii si articole in care deconspira colaboratori celebri ai politiei politice comuniste sau diverse operatiuni secrete ale Securitatii, arata intr-o postare pe Facebook ca cei vinovati pentru evenimentele din 13-15 iunie 1990 sunt cunoscuti opiniei publice.

Postarea istoricului Hodor face trimitere la declaratia presedintelui Klaus Iohannis, care declara la sfarsitul acestei saptamani ca: "Vinovatii pentru pierderile de vieti omenesti si pentru cele peste o mie de victime sunt inca necunoscuti."

"Presedintele Iohannis a spus ca nu cunoastem vinovatii. Dar a spus-o pentru ca nu exista condamnari. Pentru ca Justitia nu si-a spus cuvantul. Si ea e cea obligata sa o faca. Dosarul treneaza, in ciuda declaratiilor si angajamentelor. Frustrarea e mare. Ne aducem aminte in fiecare an ca nu facem nimic. De 30 de ani. Vor mai trece inca 30? Nu stiu.

Au trecut 30 de ani. Cu aceasta ocazie vreau sa ii comunic domnului presedinte Iohannis ca eu cunosc o persoana dintre acei oameni care au decis sa se intample ceea ce s-a intamplat atunci: In calitate de vicepresedinte CPUN, in perioada 13-15 iunie 1990 a aderat la atacul generalizat si sistematic lansat impotriva unei populatii civile, respectiv asupra manifestantilor din Piata Universitatii.

/.../

In concret s-a ocupat de aducerea muncitorilor in Bucuresti si le-a cerut viitorilor paralamentari FSN, pe care i-a convocat la Camera 29 din Palatul Parlamentului din Dealul Mitropoliei, sa ia legatura cu oamenii din conducerea judetelor de unde proveneau pentru a mobiliza oamenii muncii sa vina la Bucuresti deoarece, spuneau cei doi inculpati (mai este mentionata o persoana), se constituisera bande de huligani, care doreau sa puna mana pe puterea politica din tara. De asemenea, inculpatul s-a implicat activ pentru aducerea la Bucuresti amuncitorilor din Motru, Giurgiu, Alba si Calarasi. In acelasi timp inculpatut a dat dispozitii, atat fortelor de ordine, cat si minerilor cu privire la modalitatile concrete de actiune, luand masuri pentru asigurarea hranei minerilor. Citat dintr-un act oficial al statului roman, rechizitoriul SPM din 12 iunie 2017 in cauza Dosarul Mineriadei," scrie Hodor pe reteaua de socializare.

Hodor, care este si functionar in cadrul Directiei Investigatii din CNSAS, face trimitere la fostul vicepresedinte CPUN, Cazemir Ionescu, care in prezent ocupa functia de membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, la propunerea PSD.

"Omul care i-a adus pe mineri in Bucuresti"

Cazemir Ionescu este trimis in judecata in dosarul "Mineriadei". Un dosar pe care Inalta Curte l-a retrimis la procurori pentru refacerea anchetei, dupa ce au devzaluit mai multe probleme procedurale, dar decizia nu este dedinitiva.

"Dintre cei care au organizat acum 30 de ani Mineriada, singurul care inca mai are o farama din acea putere este domnul din citatul de mai sus, pe numele lui Cazemir Benedict Ionescu. Este insignifiant mai mica decat cea pe care o avea in 1990, dar covarsitoare ca simbol.

Pentru ca domnul Cazemir Ionescu este pentru un al doilea mandat membru in Colegiul CNSAS. Se vorbeste despre jignirea memoriei victimelor. Ce jignire mai mare poate fi ca cineva acuzat de infractiuni contra umanitatii sa detina o functie publica in statul roman al anului 2020? In Romania membra a UE si NATO.

Astazi domnul Cazemir Ionescu, omul care a adus minerii la Bucuresti, sta pe un scaun la etajul 1 al CNSAS si voteaza trimiterea in instanta a unor persoane pentru incalcarea drepturilor omului.

Astazi si maine si poimaine si saptamana viitoare. Pana la sfarsitul celor 6 ani ai mandatului danslui. Exista ceva mai perfect incompatibil? Eu nu cred. Cum poate fi o astfel de persoana demnitar al statului roman, pltatit din buzunarul contribuabilului roman (si platit conform functiei de secretar de stat, cu masina, cu secretara si chiar cu locuinta in Bucuresti de la RAPPS) Mai mult. El nu este un demnitar in orice institutie, ci tocmai in fruntea celei care se ocupa cu deconspirarea Securitatii si cu dezvaluirea incalcarilor drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Cineva care a incalcat el insusi drepturile omului judeca incalcari ale drepturilor omului? De ce nu," continua Madalin Hodor.

"Il mai sustine PSD pe Ionescu la CNSAS?"

Istoricul profita de ocazie pentru a-l intreba public pe seful PSD, Marcel Ciolacu, daca partidul care l-a propus si il sustine in functie pe Cazemir Ionescu isi asuma, la 30 de ani de la Mineriada, aceasta sustinere.

"Il intreb public si direct. Domnul Ciolacu nu era presedintele PSD in momentul numirii si poate nu cunoaste nici detaliile dosarului Mineriadei, nici actiunile domnului Cazemir Ionescu din acele momente. Domnul Ciolacu a declarat in repetate randuri ca doreste ca PSD sa fie un partid modern, european, care sa se rupa de trecutul sau postcomunist.

Tocmai in acest sens intreb: Domnule Ciolacu, cunoscand acum aceste aspecte, isi mentine PSD sustinerea pentru domnul Cazemir Ionescu in functia de membru al Colegiului CNSAS? Ma adresez direct dumneavoastra pentru ca dumneavoastra sunteti singurul care poate lua o decizie intr-un sens sau altul. Am incredere ca voi primi un raspuns," precizeaza Madalin Hodor.

Care este "marea jignire"

Potrivit istoricului, zilele acestea se repeta acea stare pe care a avut-o anul trecut, cand s-au implinit 30 de ani de Revolutie.

"Aceeasi constatare amara ca nu s-a facut dreptate. Si e foarte greu sa pastrezi speranta celor care o asteapta. Si dureros si nedrept. Domnul presedinte Iohannis a spus ca dreptatea nu este un moft. Si nu are cum sa fie. Si o asteptam cu totii. Poate va mai intarzia.

Dar pana atunci cred ca putem macar sa nu ii tinem in functii ale statului roman pe cei care au facut acele victime. Pentru ca asta domnule presedinte, domnule prim-ministru, domnilor parlamentari si politicieni, ziaristi, activisti si cetateni, asta este cu adevarat o mare jignire," conchide Madalin Hodor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cazimir Ionescu CNSAS, #CNSAS Madalin Hodor, #PSD Cazimir Ionescu , #CNSAS