Ziare.com

Turnatoriile la Securitate facute de femeia pe care Claudiu Nasui a sustinut-o intr-o functie de conducere in Ministerul Economiei

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 08:56

   

Turnatoriile la Securitate facute de femeia pe care Claudiu Nasui a sustinut-o intr-o functie de conducere in Ministerul Economiei
Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, si-a aparat miercuri seara decizia de a o propune pe Claudia Florina Prisecaru, care are o decizie nedefinitiva de colaborare cu Securitatea si este apropiata de fostul ministru PSD Eugen Teodorovici, in functia de director general adjunct in Ministerul Economiei.

UPDATE 11.00 Dupa publicarea articolului, ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a scris intr-o postare pe pagina sa de Facebook ca va renunta sa o sustina pe Claudia Prisecaru in functia de director general adjunct in Ministerul Economiei.

Ziare.com a analizat decizia Curtii de Apel Bucuresti, in cazul Claudiei Florina Prisecaru. Instanta a constatat, pe 6 noiembrie 2019, ca femeia a colaborat cu Securitatea.

"Admite cererea. Constata ca parata a fost colaborator al Securitatii in sensul art. 2 alin. b din OUG nr. 24/2008 (privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii- n.red.). Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmand a fi depus la sediul Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a IX-a Contencios administrativ si fiscal", este minuta, conform portalului instantelor.

Motivarea Curtii de Apel Bucuresti, la finalul articolului. Cazul a ajuns in faza de recurs la Inalta Curte, primul termen de judecata a fost stablit pe 31 martie 2022.

"Este nevoie de oameni cu experienta""E nevoie de oameni, de persoane care au experienta in administratie. Doamna este director general adjunct acum in Finante si ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoana care si-a demonstrat abilitatile in Ministerul Finantelor si ar putea sa o faca in continuare.

Mi-a fost recomandata de oameni care sunt in administratia publica. Eu n-am nici macar secretar general acum. Avem o problema de organizare, dar nu ma vait. O sa ne descurcam, o sa vina si secretarii de stat. In Ministerul Finantelor, doamna are un istoric foarte bun", a spus Claudiu Nasui la postul Digi 24.

Intrebat daca stia ca are o decizie in prima instanta de colaborare cu Securitatea, ministrul Economiei a raspuns ca "am aflat si eu lucrul acesta din discutiile cu ea, apoi".

La insistentele moderatorului Cosmin Prelipceanu: "Si?", Claudiu Nasui a raspuns la fel: "Si?". "Eu imi doresc sa atrag oameni cat mai buni in Ministerul Economiei. Daca avem oameni buni, incerc sa-i aduc in minister", a adaugat el.

Intrebat daca il deranjeaza colaborarea cu Securitatea, Claudiu Nasui a spus ca da, insa el nu crede ca ea a colaborat: "Ba da, dar nu cred ca a colaborat cu Securitatea, pentru ca nu are o decizie definitiva in sensul acesta. Daca va avea, o sa regandim strategia".

Citeste si: Claudiu Nasui a vrut sa numeasca in Ministerul Economiei o persoana acuzata de colaborare cu Securitatea: "Mi-a fost recomandata"


Claudiu Nasui FOTO: Facebook


MotivareaConform deciziei Curtii de Apel Bucuresti, Claudia Florina Prisecaru (fosta Craciun) a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea pe 16 octombrie 1987, imediat dupa ce a implinit varsta de 18 ani.

Documentele CNSAS din dosar dezvaluie ca aceasta lucra lacatus- mecanic la sectia confectii metalice din cadrul intreprinderii Judetene de Productie Industriala si Prestari Servicii Targu Jiu (IJPIPS) si era studenta la sectia subingineri a Facultatii de Electrotehnica din aceeasi localitate. CV-ul oficialului poate fi accesat aici.

Ea ar fi activat ca informator in perioada 1987-1989 fiind recrutata de Inspectoratul Judetean Gorj, Serviciul 2, in scopul imbunatatirii potentialului din cadrul facultatii, fiind totodata dirijata pentru acoperirea informativa la locul de munca.

Conform CNSAS, pe parcursul colaborarii cu Securitatea, aceasta ar fi intocmit si semnat olograf cu nume conspirativ mai multe note informative, prin care a furnizat informatii ce denuntau activitati potrivnice regimului totalitar comunist, precum:

- Ascultarea posturilor interzise - nota informativa datata 16 octombrie 1987;
- Intentia de a pleca / ramane ilegal in strainatate - notele informative datate 16 iunie 1988;
- Legaturi cu cetateni straini - nota informativa datata 17 februarie 1989;
- Apartenenta si activitatile unor persoane in cadrul unor culte religioase - nota informativa datata 21 noiembrie 1989.

"Analizand informatiile furnizate de catre parata apreciaza ca acestea vizeaza ingradirea dreptului la viata privata (art. 17 din Pactul International privind Drepturile Civile si Politice), a dreptului la libertatea cuvantului (art. 28 din Constitutia Romaniei din 1965, art. 19 din Pactul International privind Drepturile Civile si Politice) si a dreptului la libertatea constiintei si a religiei (art. 30 din Constitutia Romaniei din 1965 si art. 18 din Pactul International privind Drepturile Civile si Politice)", concluziona CNSAS.

Citeste si: Tehnici de filaj ca-n filme folosite de Securitatea comunista. Cum era instruiti ofiterii inclusiv in "folosirea deghizajului si machiajului"

"Asculta posturi straine"Intr-una din note, din 16 octombrie 1987, ea ar fi dat date despre unul dintre profesori. "Din discutiile purtate cu studentii din anii III si IV, am abordat unele probleme cu privire la mai multi profesori, printre care si AA (numele profesorului si ale celor care apar in notele infomative sunt anonimizate- n.red.),/.../ . Am auzit ca ii place foarte mult radio-amatoria, comentandu-se ca asculta si posturi straine".

CNSAS subliniaza ca ascultarea emisiunilor posturilor de radio interzise inainte de 1989, in special a postului de radio "Europa Libera", constituia un act de sfidare a regimului. Dupa cum se stie, inainte de anul 1989, postul de radio "Europa Libera" a avut in permanenta o pozitie anticomunista, fiind atent monitorizat de organele de Securitate, iar ascultarea emisiunilor acestui post de radio constituia un act de sfidare a regimului.

Citeste si: Cum destrama Securitatea comunista "anturajele" tinerilor care ascultau Europa Libera si planuiau sa fuga in Occident

"Vrea sa plece din tara"Claudia Florina Prisecaru ar fi dat note infomatice privind intentia unor persoane de a pleca /ramane ilegal in strainatate.

"Intr-o discutie purtata cu numitul BI, lacatus mecanic in cadrul IJPIPS, Tg. Jiu (...). M-a intrebat daca as ramane in Ungaria, la care tot el a raspuns ca nu este bine acolo deoarece ungurii dau transfugii inapoi. Spunea ca mai bine este intr-o tara unde ai conditii si unde te-ar putea ajuta cineva. Cunosc faptul ca are un prieten in Italia care l-ar putea ajuta".

"Unul dintre acestia, caruia nu ii cunosc decat numele mic, C., si lucreaza la IJGCL, sectia reparatii lifturi, a afirmat catre sursa ca avea intentia de a trece in RFG pe la Poarta Brandenburg sau pe la renumitul tren german, locuri pe unde a mers, dar nu a reusit sa faca acest lucru".

"In ziua de 13 septembrie 1988 am purtat o discutie cu sus-numitul, care mi-a relatat ca este in bune relatii cu numitul I. din Austria (plecat ilegal cu aproximativ 2 ani in urma) cu care vorbeste periodic la telefon (...). Din discutie a mai rezultat ca ar pleca si el, in schimb nu vrea sotia lui, dar cu toate acestea a afirmat ca daca ar pleca ar reusi in doi ani de zile sa isi aduca familia".

CNSAS noteaza ca intentia unei persoane de a parasi tara era o atitudine extrem de grava din perspectiva regimului, iar cei ce luau o astfel de hotarare erau priviti ca niste tradatori de patrie. Persoanele care, prin diferite metode, reuseau sa-si indeplineasca visul de a ramane in strainatate erau denumiti batjocoritor "fugiti", iar bunurile ramase in tara le erau confiscate.

Notele cu privire la cetatenii straini"Dupa ce a fost chemat la organele de stat, a inceput sa comenteze aducand injurii acestora, afirmand ca nu o sa le spuna niciodata relatia cu italianul C.G.P. (sursa cunoaste ca strainul a vrut sau vrea sa se casatoreasca cu verisoara sa din Bucuresti)".

CNSAS subliniaza ca este de notorietate faptul ca statul comunist incerca sa limiteze relatiile neoficiale dintre cetatenii romani si cei straini intrucat, prin astfel de contacte, cetatenii romani puteau veni in contact cu ideile care circulau in lumea libera si care nu erau foarte bine cunoscute in tara, iar cetatenii straini puteau cunoaste adevarata situatie cu privire la conditiile de viata din Romania ori cu privire la gradul de respectare a drepturilor omului la noi in tara, situatii care, evident, difereau profund fata de cele prezentate de propaganda oficiala a regimului.

Citeste si: Cum ii supraveghea Securitatea pe preoti, aplicand "influentarea pozitiva" pentru a-i racola drept surse. Daca erau "ineficienti", urma compromiterea lor

"Incearca sa atraga in cultul lor mai multi aderenti"Notele cu privire la apartenenta si activitatile unor persoane in cadrul unor culte religioase.

"Ambii lucreaza in cadrul sectiei IJPIPS Gorj, iar din discutiile cu colegii de munca am inteles ca fac parte din cultul penticostal. Va informez ca acestia incearca sa atraga in cultul lor mai multi aderenti, printre care pe numitul TA, inmanandu-i o carte cu continut religios penticostal a-l convinge de eruditia lor; insa acesta din urma a (renuntat) refuzat. De asemenea, sus-numitul TV povesteste colegilor de munca despre intrunirile lor, citindu-le paragrafe din Biblie".

CNSAS arata ca denuntarea apartenentei la grupari religioase neagreate de regimul comunist nu poate fi calificata decat ca denuntarea unei atitudini potrivnice regimului comunist.

"Este cunoscut faptul ca regimul comunist incerca sa descurajeze si sa limiteze prin toate mijloacele practicarea religiei. Principalele victime ale acestei politici erau cultele minoritare (neagreate de regim), chiar si cele care se bucurau de o recunoastere oficiala. Aceste culte nu isi puteau promova nestingherit mesajele", sustine CNSAS.

Apararea: "Voiam sa ajut o verisoara"Claudia Florina Prisecaru a cerut, in timpul procesului, respingerea cererii CNSAS. Ea a aratat ca notele infomative le-a scris dupa ce a fost rugata de o verisoara de-a sa, care tocmai terminase Scoala de Ofiteri de Securitate si voia sa fie promovata.

Intre familia ei si a verisoarei erau relatii apropiate, "de prietenie profunda, astfel ca, s-a simtit obligata moral sa o ajute".

Verisoara fusese repartizata la Inspectoratul Gorj, sectia securitate, specializata pe contraspionaj in sectoarele economice. Aceasta i-ar fi spus ca lupta pentru siguranta cetatenilor si pentru bunul mers al tarii, spunandu-i ca este patriota si ca are nevoie de o persoana de incredere care sa scrie niste adrese pentru ea, astfel cum va dicta ea, iar aceasta persoana sa nu dezvaluie nimanui acest lucru, altfel ea isi va pierde locul de munca.

"Analizand acum notele informative din data de 16.10.1987, a observat ca este vorba despre persoane pe care la data intocmirii notelor nu le cunostea", a explicat femeia, conform motivarii Curtii de Apel Bucuresti.

In plus, mai multe note informative ar fi fost scrise dupa dictare, periodic, ori de cate ori verisoara sa ii cerea acest lucru.

"Un alt argument ca asa au stat lucrurile, il reprezinta faptul ca verisoara sa i-a dictat note despre persoane care lucrau in alte institutii decat cea la care lucra, persoane pe care nu le cunoscuse niciodata", explica situatia Prisecaru.

In esenta, scopul in care ea a scris acele note era unul legitim, reprezentand doar un ajutor acordat unei persoane de incredere. Prisecaru a precizat ca, in perceptia sa de la acea varsta si in contextul social si psihologic in care se afla era doar ajutorul pe care i-l oferea verisoarei sale, neavand reprezentarea faptului ca incalca drepturile acelor persoane.

Citeste si: Andrei Ursu, cercetator asociat CNSAS: "PCR si Securitatea i-au fost loiale lui Ceausescu pana in ultima clipa. Fragmentarea Armatei, factorul-cheie in lupta pentru putere"

Verdict: "Colaborare cu Securitatea"Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au explicat ca din probele administrate in cauza de CNSAS, reiese ca cele trei conditii impuse de dispozitiile legale sunt indeplinite, pe parcursul colaborarii cu organele de Securitate, Prisecaru furnizand informatii sub forma de note scrise.

Prima conditie ce trebuie indeplinita pentru a se constata ca o persoana a avut calitatea de colaborator al Securitatii este aceea ca aceasta persoana sa fi furnizat informatii, indiferent sub ce forma, precum note si rapoarte scrise.

A doua conditie vizeaza calitatea informatiei furnizate, in sensul ca prin aceste informatii se denuntau activitatile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist.
A treia conditie se refera la efectele furnizarii informatiilor, in sensul ca au vizat ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului", se arata in sentinta.

In raport de continutul inscrisurilor depuse la dosarul cauzei, Curtea retine ca, prin informatiile furnizate, Prisecaru a denuntat atitudini considerate a fi potrivnice regimului totalitar.

"Asa cum in mod corect a sustinut reclamantul, este de notorietate faptul ca anii '80 au fost guvernati de o politica restrictiva in domeniul alimentar, de natura sa conduca la infometarea populatiei.

Aceste aspecte au fost retinute si in Raportul final al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

Prin urmare, denunturile facute de parata, aveau aptitudinea de a conduce la ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei denuntate (dreptul la libertate, la integritate fizica si psihica, dreptul la libera exprimare), persoana denuntata riscand sa fie chemata de organele de securitate la interogatorii (fiind de notorietate practicile dure de interogare ale agentilor de securitate, care includeau adesea violente fizice si psihice asupra celor interogati), sa fie amenintata in diverse moduri astfel incat sa nu isi mai exprime public opiniile legate de regimul comunist sau chiar sa sufere o condamnare la inchisoare", motiveaza instanta.

Citeste si: Inainte de 1989, exista frica de a ridica de pe strada o hartie cu "inscris dusmanos". Militia si Securitatea lucrau impreuna pentru "supravegherea totala a populatiei"

"Nu a administrat probe in favoarea sa"De asemenea, Curtea a observat ca interpretarile gramaticale, logico - sistematice si teleologice ale prevederilor legale conduc la concluzia certa ca nu este necesar, pentru ca o persoana sa fie incadrata in categoria colaboratorilor politiei politice, ca activitatea acesteia sa fie adus efectiv atingere drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, fiind suficient ca ea sa fi fost indreptata impotriva acestor drepturi si libertati si sa fi fost apta sa le aduca atingere.

"Curtea constata ca, desi art. 10 alin. 1 Cod proc. Civ. impune obligatia partilor de a-si proba apararile, parata nu a administrat nici o proba care sa confirme sustinerile sale expuse in intampinare.

In aceste imprejurari, Curtea, in urma analizei cererii in raport de ansamblul probator administrat in cauza, apreciaza ca CNSAS, in calitate de reclamant, a facut dovada sustinerilor sale, astfel incat urmeaza sa constate calitatea paratei de colaborator al Securitatii.

Asadar, fiind indeplinite in cauza toate conditiile legale evocate anterior, Curtea apreciaza ca prezenta actiune este intemeiata, urmand a o admite, in temeiul art.11 raportat la art. 2 lit. b) din OUG 24/2008, si a constata calitatea paratei de colaborator al Securitatii in sensul legii", conchide Curtea de Apel Bucuresti.

Dupa cum am aratat, Inalta Curte a stabilit pe 31 martie 2022, primul termen al recursului in acest caz, confom portalului instantei.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 42469 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
46 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

kapitane nu fi trist

seku merge inainte prin partidul userist
copiii si nepotii sekuristilor ceausisti au acces la conducerea rromanistanului jegos si vor fi de mii de ori mai ticalosi decat predecesorii

 

a

- facut pnleaua niste aliantze , de sta matza'coada ! intr-o
parte puiutzii de securisti si'n ailalta secesionishti udmr!­čśź

 

Wow....

Daca face asta Nasui este compromis definitiv....

 

USR#REZIST

respectiva are numai bube in cap: a turnat la Securitate colegi, profesori, a mintit, a cautat toata viata sa intre in partidul la putere indiferent care a fost el: PCR, FSN, PDSR, PSD si acum a fost propusa lui Nasui...

De cine a fost propusa? Pai e clar de cine, de securistii aia care vor tot timpul sa aiba oameni peste tot plantati.

Concluzie: respectia trebuie trimisa sa lucreze in privat, nu sa atarne zeci de ani la stat sa execute ordine. Altfel nu ne mai facem bine niciodata.

Inacceptabil ca securistii astia sa fie atarnatori la stat o viata intreaga, sa traga foloase zeci de ani platiti din taxele oamenilor cinstiti, turnatorii fiind generos recompensati doar ca au fost o viata slugi ale sistemului care vad ca nu se schimba...

Propusa ?

Pai depinde de Nasui sa accepte sau nu, da ?

@wert Rank user: x5 28.01.2021, 09:46

- pai si nasui e puiutz de securist si multi alti usr-isti!­čśź

Ce varsta are bunaciunea,

ca sa poata sa de'a'n gat la secu'?
Ca astia nu ajunsesera sa primeasca note informative de la soimii patriei!
Hai sa fim seriosi: cred ca sunteti invidiosi pe Nasui; banuiti ca n'ar fi de nasul lui:)), nu-i asa?!

Multi politicieni sunt copii de fosti ofiteri de securitate

Ptr.ei trecutul este CURAT !
Securistii vanau studentii F.BUNI si incercau sa-i coopteze.
Ce spuneti despre fostii luptatori impotriva comunistilor care in zilele noastre ii sustin pe urmasii acestora ?
In domeniul ECONOMIC trebuie sa fii PRAGMATIC, ai nevoie de oameni f. buni.

nici chiar asa

clar copii securistilor sunt din oficiu curati. Insa doamna se pare ca nu e copil de securist, ci ea insasi a dat cu subsemnatul.
Mai apoi... tu spui "Securistii vanau studentii F.BUNI". Este o mica contradictie/nepotrivire intre "studenti f. buni" si facultate de subingineri.

@liviu_69. PRAGMATIC, DA. ***, NU !

In rest, ce naste din pisica, soareci mananca!
La USR#REZIST este invers, ce naste din soareci, pisica mananca!

Da de unde!Oare n-a facut la subingineri sectia de

TURNATORIE? Care student foarte bun? Daca in 1987 era lacatus, nici in liceu n-a prea fost eleva buna la carte, dar la subingineri apoi...

nu va mai iluzionati

nici nu va imaginati cati delatori sunt in jurul vostru care va toarna la servicii, si cati dintre colegii vostri incaseaza solde. asa ca lasati-o moarta.

@medgidiotnicolai Rank user: x5 28.01.2021, 10:13

- da' tu de unde stii , esti coleg cu ei !? ­čśź

Cand era mica (la 18 ani), *** Hari de Tg.Jiu

era sub inginer.
Acum, la maturitate, este sub ministru.

Studiile au IMPINS-O intotdeauna din spate :)))))))
Nu vedeti ce suras fericit afiseaza Securista asta mica ?!?!?
Seamana cu Nasui, cu Voiculescu, ... si cu sefii lor.

La Finante la Citu da, la Economie la N─âsui, nuuu

Amuzant si demn de literatur─â e paradoxul roman c─â atata vreme cat era angajat─â la dl Citu, la Ministerul de Finante, zona de pres─â liberal─â anti-USR n-a zis nimic de doamna turn─âtoare! Abia la transfer, a descoperit o vulnerabilitate interesant─â la dl N─âsui.

Probabil Nasui vrea ca in 2024 USRPlus sa nu mai intre in parlament!

Sa-i spuna cineva lui Nasui ca electoratul USRPlus nu este similar cu cel al PSD sau PNL, care accepta asemenea porcarii.

 

Exact ce spunema si ma injurau unii pe aici

Acest USR odata ajuns la guvernare "uita" ce vorbea cand era in "opozitie" si face exact ce se jura ca nu ar face vreodata.
Toti fac la fel, indiferent de partid.
Se imbata cu iluzia puterii.

Si daca ar fi "doar" promisiuni uitat.

Aseara,urmarind seninatatea cu care Nasui spunea(aproximativ):
-Pai da stiu ca a fost(de fapt folosirea timpului trecut devine tot mai mult o farsa trista),stiu ca a fost securista,si care-i problema?
Urmarind deci seninatatea lui,m-am gandit sa vad ce-i cu famiglia Nasui.
Cand am ajuns la tat-su milionar cu afacerea Motorola,m-am oprit,mi-a fost prea g.reata.
Vad ca USR e un cuib de pui dubiosi,imediat ce intri in amanunte.
Si ce manipulare a la carte,ce lozinci si ce inflacarare.
Chiar eu eram o adepta infocata a lui Vlad Voiculescu,si am aflat ca este tot un "pui".
Si ce de-a romanasi care au stat acasa in ziua votului,vezi Doamne,prea scarbiti.
Ba'Nasui,demisioneaza d.racului.

....asa va gratulati boi ?......."pds si pnl" ???

......cum sa fie electoratul pnl ca cel psd ???....aaa doar ca v-a trimis marea inhaitare sa-i "burdusiti la olalta" numa ca sa maziliti voi liberalismul in Romania ???....Romania pe asta este bazata!....pe liberalism!....u-sri nu este liberalism!....mai degraba voi sa stati la olalata cu baronii-rosii....tatzii vostri!.....tzplrrrr.....

Mona Musca a fost acuzata abuziv de CNSAS

Conteaza DOAR daca persoanele implicate au avut de suferit - nu trebuie neglijat contextul.
Totusi intre unul slab profesional cu trecut curat si unul inteligent dar cu trecut nu tocmai curat prefer varianta a doua - oamenii se mai schimba - avem multe exemple.
Primeaza performanta ACTUALA - nu ma intereseaza ce a facut inainte.

Lupu' schimba parul dar navarul ba.

E vorba din popor.

Sa mearga cucoana sa lucreze in domeniul privat

Daca e asa de competenta! Sau o fi ultimul om competent din Romania, se prabuseste tara fara ea... :D

@liviu_69. Dupa dvs., si Ceausescu ar avea un mare

viitor, in ciuda unui MIC trecut criminal...
Iata ce se intampla cand nu exista o lege a lustratiei, cand nu ati avut suficiente oua in pantaloni pentru punctul 7 de la Timisoara!
Asta se numeste polititica mioritica, à la Catzavencu.

Pai se reface marele USL doar ca intra acolo si USR. Iar pe

Nasui de ce sa-l deranjeze colaborarea cu Securitatea. Un Nasui, cred ca taticul, a fost mare ofiter DIE. Iar alti Nasui apar intr-o carte a unei nepoate a lui Ceausescu, ca apropiati ai familiei dictatorului. Oricum m-a dat pe spate afirmatia Nasuiului la Digi: pana cand nu e o hotarare definitiva el nu o considera colaboratoare. Legal, da, nu poti lua masuri impotriva ei, dar tu, ba, Nasuiule nu vezi probele din instanta, adica turmatoriile olografe ale paparudei ???? Si-ti place sa ai langa tine mana dreapta a lui gigolo Teodorovici ???? O membra de nadejde a Ciumei Rosii ??? Si-n toata Romania asta mare n-ai reusit sa gasesti un om cu pregatire, capacitate intelectuala, conduita morala care sa poata inlocui patachina asta P$D-ista ? Pleaca ba, Nasuiule de acolo, nu reprezinti cetatenii romani onesti, du-te la Ciuma Rosie, acolo este locul tau, se vede de la o posta.

Pe romaneste omul face ceva pe voturile primite.

Si pe cei care l-au votat.
Asta denota atitudinea.

Sekurist la sekurist nu-si scoate ochii !

Pai, nu e USR - Uniunea Sekuristilor Resapati?

 

Sekuristii incercau sa acrediteze aici ca era minora in 1987.

Si cand colo ea era studenta....

Din patriotism a dat sau scris:
- Notele cu privire la apartenenta si activitatile unor persoane in cadrul unor culte religioase
-"Dupa ce a fost chemat la organele de stat, a inceput sa comenteze aducand injurii acestora, afirmand ca nu o sa le spuna niciodata relatia cu italianul C.G.P. (sursa cunoaste ca strainul a vrut sau vrea sa se casatoreasca cu verisoara sa din Bucuresti)."
- "Vrea sa plece din tara"
- "Din discutiile purtate cu studentii din anii III si IV, am abordat unele probleme cu privire la mai multi profesori, printre care si AA (numele profesorului si ale celor care apar in notele infomative sunt anonimizate- n.red.),/.../ . Am auzit ca ii place foarte mult radio-amatoria, comentandu-se ca asculta si posturi straine."

 

Urmas

de securist ***, de asta eu nu sunt de acord cand se spune ca, copiii nu trebuie judecati pt. ce au facut parintii...Ba trebuie, caci aschia nu sare departe de trunchi si ne trebuie vreo 3 generatii sa scapam de fostii comunisti si securisti!

 

Ce e de mirare?

Avem o guvernare g─âlbejito-securisto-maghiara cu progenituri de securisti ministri sau cu indivizi infiltrati de securitate, cum e Raluca Borcan, complice cu mafia portocalie a turnatorului Basescu.

 

Subinginer ???? Pai inainte de 90 doar cei care nu reuseau sa

intre in nici o facultate, ca nu-i ducea bibilica (examenul de admitere era foarte dura si aproape pe bune). Astia erau looserii epocii. Selectia pe vremea lui ceasca era serioasa si cruda. Pe femeie deci n-o duce capul. Si cum poti pune o matracuca care a facut o particulara mare director in Minister ??? Cei care au facut o particulara la jumatatea vietii nu stiu aproape nimic. Asta este o axioma. Sa-i dai salariu de director ???? A, da, mister Nasui, fecior de secirist, nu dai din banii tai, dai din banii prostilor.

"Tot-la-vale" PSD!...nu te face ca nu stii!

D-na este membra PSD, apropriata lui Eugen Teodorovici...clar ca "buna ziua"

...galbejiro bine bine.......si atunci "noi cu shinii vuotam ?

......e totusi incredibil cum totu devine invredibil chiar cand ziceai ca le-ai vazut pe toate!.....acuma inteleg debia urlatura "uniti, salvim intai bucarestila si dup aia toata tara!"!.....asa ziceau si bolshevicii cand au preluat rusia!...."facem o ravalitziia care o sa cuprinda toata planeta!".....adika...."uniti, dalvim intai pe mama rusie si apoi salvim si toata planeta, ce dracuoo!"......
.....sa ne ntrebam daca exista turnatori securici buni ???....hmmm....de ce ?......ca sa ne pacalim cu re dezlantuirea *** iar si iar ????....uitati ce delationista simpluta si de-a dreptu cremenala!.....mica pira rastoarna viata mare!.....da' |ie buni mamaichii, ie beieti destepti!".....asa suna vb. *** prin gratiile canalului catre tartar!....numa sa-i dai drumu un pic!......un piculetz.....

Miroase a pute

In primul rind o gramada de greseli de ortografie sau limbaj in CV : "menegement" (?), "academia de stinte" (?).
Pe urma, cu o diploma de subinginer centrale termo electrice, si dupa o scurta cariera de profesor suplinitor, la Tg. Jiu, ajunge hop direct la Ministerul Finantelor din 1993, si abia in 2001 incepe Facultatea de Stiinte Economice (nu se specifica care anume - banuiesc ca privata).
Mi-a placut si importanta data "diplomei de participare" la un seminar US Treasury.
Deci...am dubii legate de distinsa doamna, si nici nu mentionez legatura cu Orlando Teodorovici, sau dosarul CNSAS.

 

N─âsui: " este nevoie de oameni cu experien╚Ť─â"!

Ai dreptate N─âsui! Tu ai experien╚Ť─â la nurii ╚Öi "experien╚Ťa" lui Flo ...Pris─âcaru, dar ╚Öi la economie de in╚Ťelegere, de ce ╚Ťi sa incredin╚Ťat postul in ministerul Economie: protec╚Ťie la lucr─âtoare cu experien╚Ť─â! Dac─â se ╚Ťine tare Curtea de Apel, adun─â ceva experien╚Ť─â nou─â, Floricica pan─â-n 22 martie ...

 

Foarte simplu

Dupa 75 de ani de comuism (pesedism cum se numeste astazi) ministerele din Romania put de securisti sau puradei ai securistilor !
Romania nu se face bine peste noapte !

https://youtu.be/-5_4teshG6g

 

@Gile. Pai draga domnule Gile, i-ati votat cu ambele maini pe

usrplus. Se stia inca de la inceput, ca astia nu sunt toti scrobiti si spalati la Nufarul! Credeti ca astia sunt valorile care lipseau din viata publica?

Pai

In 1990 dupa intanirea cu Iliescu, Bombonel si Roman la Teatrul National din Baia Mare in care Iliescu a prezentat principalii oameni la guvernare in sala eram numai doi revolutionari in rest numai bosorogi comunisti securisti si turnatori. Cum orsul era mic toata lumea ii cunostea.
Am declarat in gandul meu ca nici cand si eu voi muri nu scapam de ei. Aveam 28 de ani.

Am ceva nelamuriri : 1) cum a studiat in l. engleza din moment ce

spune ca nu cunoaste alte limbi in afara de romana ?

2)studiile de competenta le-a facut cand PSD era la
putere si, cum le-a facut agajata fiind in administratia financiara ?

3)in aceasta lunga perioada cat a fost in ad. financiara

s-au facut cele mai mari matrapazlacuri tocmai in

domeniul ei de activitate si RESPONSABILITATE. Ce a facut in aceasta calitate ?

 

Mielul Oligofren

Ministerul de Finante are 100% din angajati securisti si copii de securisti si nepoti de securisti PCR. Copii un fel de a spune au deja 40-50 de ani, nepotii sunt la 25 de anisori samd.
Ei pun biciul pe prostime !
Cu ajutorul lor se delapideaza bugetul Romaniei.
Nu va mai spun ce incalificati.

Pe ce va bazati?

Pe presupuneri?

Sa-ti fie rusine, te credeam om serios.

Daca vrei, cu adevarat, sa schimbi in bine activitatea din ministerul pe care ai ajuns sa-l conduci, verifica mai intai calitatile umane si competenta, organizeaza concurs pe post, in loc sa numesti tot "pesti din acvariu" cu experienta, fosti informatori si traseisti politici.

 

USR/Plus a gresit directia,

exact cand a decis sa-i insoteasca pe liberalii rosii si pe tradatorii din iudmr, in noua guvernare.
O mare deceptie!

Inca de mica, atunci cand lucra la SCULARIE, olteanca lui Orlando

avea un mare talent patriotico-comunist. Nu-i de mirare ca a ajuns director de banca si acum va fi promovata secretar de stat, de catre alt puisor de Securist...

Baga mare Nasui !
Bate fierul cat e cald.
Viata in postul de ministru este scurta, ca maine treci iar la munca de jos, la lipit afise pe zidurile patriei :))))

 

COLHOZARE ....bun socialul in Elvetia si zoaiele la cantina...

la Foyerul de boschetari locuesti gratuit ...ceti pasa
Mai povesteste cum ai luat azil , ca erai persecutat in Romania ca fiind PD ....├Çhahahaha . Elvetienii acorda azil p├ęderastilor ....hahaha­čśé­čśü

FĂTTECĂLIMBillă!!! Ce-a făăkkut, băăeee?...iar tuffi monemuște?

S-a mai par╚Ť╚Ťullit Boollah, BOuRttodoxxxul...o afumat─â d-aia mic─â....╚Ö-a ie╚śitt mOOAare coLabborrarre.
Kașșay lallabborările asstea...de e ffun varrafekk...ffun ghinărar...gen donnallzi...muuuuuiiyyieeee, băăĂĂĂ!!!
DAR!!...cu manie pastramu╚Ťonar─â...AM INVINS!!!
Dabb─â...ciumette...╚Ťilor...a╚Ťi invins. Deocamdat─â.
Dar mult─â muiyyie avem a-╚Ťi delivra, c─â v─âzz c─â ai dorin╚Ť─â mare cu ╚Öuncille alea...nu vrei s─â le la╚Öi la ╚Ťar─â.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor