Atentie, soferi! Cod galben de ceata in aproape toata tara, inclusiv in Bucuresti

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 19:55
1060 citiri
Atentie, soferi! Cod galben de ceata in aproape toata tara, inclusiv in Bucuresti

Meteorologii au emis miercuri seara mai multe avertizari cod galben de ceata, valabile pentru 39 de judete din toate regiunile tarii si pentru Bucuresti. Singurele judete care nu au intrat sub avertizarea meteorologilor sunt Salaj si Suceava.

Astfel, pana la ora 23:00, pe arii extinse in judetele Braila, Ialomita, Calarasi, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si municipiul Bucuresti, local in judetele Buzau si in sudul judetelor Arges, Dambovita si Prahova, inclusiv pe drumurile nationale si europene aferente si autostrazile A1, A2, A3 se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, se arata pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

De asemenea, pana la ora 23:00, local in zonele joase din judetele Alba, Mures, Harghita, Brasov si Covasna, precum si vestul si nordul judetului Sibiu, inclusiv municipiile Sebes, Targu-Mures, Miercurea-Ciuc, Toplita, Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc si pe drumurile nationale si europene se va semnala ceata care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Totodata, in estul tarii, pana la ora 23:00, pe spatii extinse in judetele Bacau, Vrancea, Botosani, Vaslui, Galati, local in judetele Neamt si Iasi, inclusiv drumurile nationale si europene se vor semnala ceata si vizibilitate redusa sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

In plus, pana la ora 23:00, pe arii extinse in judetele Mehedinti, Dolj si Olt, inclusiv municipiile Drobeta Turnu Severin, Craiova, Calafat, Bailesti si Slatina se va semnala ceata care determina reducerea vizibilitatii pe arii extinse sub 200 de metri si local sub 50 de metri.

Si in vestul tarii, pana la ora 22:55, in zona de campie a judetului Bihor, inclusiv zona municipiului Oradea, zona de campie a judetului Arad, inclusiv zona municipiului Arad, vestul si sudul judetului Timis, inclusiv zona municipiului Timisoara, se va semnala ceata care determina vizibilitate redusa, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Totodata, pana la ora 23:00, in zonele joase din vestul judetului Bistrita-Nasaud si cele din Maramures, inclusiv drumurile nationale si europene, se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii orizontale sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, iar fenomenul va persista si in cursul noptii.

Si in zonele joase din judetul Hunedoara, inclusiv zona municipiului Deva, vestul si sudul judetul Caras-Severin, inclusiv zona municipiului Resita, pana la ora 22:55 se va semnala ceata care determina vizibilitate redusa, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, putand sa persiste si mai tarziu.

Nici judetele Constanta si Tulcea nu sunt ocolite de ceata, pana la ora 23:00, pe arii extinse din Dobrogea urmand sa se semnaleze ceata care determina vizibilitate redusa sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, dar si burnita.

Sub avertizare cod galben este si judetul Valcea, inclusiv municipiul Rimnicu Valcea, unde pana la ora 23:00 se va semnala local ceata care determina reducerea vizibilitatii pe arii extinse sub 200 de metri si local sub 50 de metri, iar vizibilitatea va fi redusa pe tot parcursul noptii.

In plus, pana la ora 23:00, local in judetul Gorj, inclusiv municipiul Tirgu Jiu, se va semnaal ceata care determina reducerea vizibilitatii pe arii extinse sub 200 de metri si local sub 50 de metri.

De asemenea, pana la ora 23:00, in zonele joase din judetul Cluj, inclusiv drumurile nationale si europene, se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii orizontale sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Nu in ultimul rand, pana la ora 21:00, in zonele joase din judetul Satu Mare, inclusiv drumurile nationale si europene, se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii orizontale sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

F.N.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#cod galben ceata Romania, #cod galben ceata Bucuresti, #avertizare meteo cod galben ceata, #meteo cod galben ceata , #cod galben