Atentie, vin vijeliile! Cod galben de vant in mai multe judete din tara

Sambata, 19 Noiembrie 2016, ora 17:56
3462 citiri
Atentie, vin vijeliile! Cod galben de vant in mai multe judete din tara
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii au emis, sambata dupa-amiaza, doua atentionari nowcasting de vant puternic in judetele Botosani, Vaslui, Iasi, Bacau, Neamt, Suceava si Sibiu, precum si o atentionare de ceata pentru mai multe localitati din judetul Harghita.

In judetele Botosani, Vaslui si Iasi, precum si in zonele de campie ale judetelor Bacau, Neamt, Suceava se vor semnala, sambata, pana la ora 20:00, intensificari locale ale vantului, ce vor atinge la rafala 55-60 de kilometri pe ora, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Meteorologii mai avertizeaza ca, pana la ora 20:10, se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala va atinge si depasi local 60 de kilometri pe ora si izolat 70 de kilometri pe ora in urmatoarele localitati din judetul SIbiu: Sibiu, Avrig, Cisnadie, Saliste, Talmaciu, Arpasu de Jos, Boita, Carta, Cartisoara, Cristian, Gura Raului, Orlat, Poiana Sibiului, Poplaca, Porumbacu de Jos, Racovita, Rasinari, Rau Sadului, Rosia, Sadu, Selimbar, Sura Mica, Tilisca si Turnu Rosu.

De asemenea, ANM a emis o atentionare cod galben de ceata in zonele depresionare, ce determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri pentru mai multe localitati din judetul Harghita: Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Toplita, Carta, Ciceu, Ciucsangeorgiu, Ciumani, Cozmeni, Danesti, Ditrau, Frumoasa, Galautas, Joseni, Lazarea, Leliceni, Madaras, Mihaileni, Pauleni-Ciuc, Racu, Remetea, Sancraieni, Sandominic, Sanmartin, Sansimion, Santimbru, Sarmas, Siculeni, Subcetate, Suseni, Tomesti, Tusnad si Voslabeni.

Din cauza cetii dense, sambata dimineata, a avut loc un accident grav pe DN2, soldat cu 3 morti si 15 raniti.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#cod galben vant 19 noiembrie 2016 , #cod galben