Avertizari meteo: Ploi in Moldova, inundatii in est

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 15:45
1921 citiri
Avertizari meteo: Ploi in Moldova, inundatii in est
Foto: Isawnheard

Meterologii mentin avertizarea cod galben de ploi in Moldova pana joi, iar hidrologii au emis un cod rosu de inundatii pentru estul tarii, pana vineri, 2 iulie.

Avertizarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie este valabila pana joi, la ora 09.00. Este vorba despre cod galben pentru Moldova, in nordul Dobrogei, nord-estul Munteniei, precum si zona Carpatilor Orientali, dupa cum se arata intr-un comunicat ANM.

In aceste zone cantitatile de apa vor continua sa fie insemnate, depasind local 25 l/mp si izolat 40 l/mp. Fenomene de instabilitate atmosferica vor fi si in celelate regiuni, pe arii mai restranse.

Incepand cu ora 12 pentru localitatile in care cantitatile de apa ar putea depasi 40 l/mp se vor emite avertizari de fenomene severe imediate.

Sunt vizate judetele Maramures, Suceava, Bistrita Nasaud, Botosani, Harghita, Neamt, Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Prahova, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea.

(Foto: ANM.ro)

Cod rosu pe Siret, Prut si Olt

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare cod rosu, vizand bazinele hidrografice ale raurilor Prut, Siret, Crasna, Mures, Bega Veche, Olt, Prahova.

Codul rosu se instituie pe Siret pe sectorul Siret - Dragesti si aval Lungoci, pe raurile din bazinul Sucevei aferente judetelor: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, pe Prut sector amonte Ac. Stanca Costesti si aval Sivita - aferente judetelor Botosani si Galati, pe cursul superior al Jijiei - judetul Botosani si pe Raul Negru aval Reci, dar si in judetul Covasna.

Codul portocaliu se instituie pe raul Moldova pe sectorul amonte Gura Humorului, pe Bistrita sector amonte ac. Izvorul Muntelui, pe Jijia curs mijlociu si inferior si pe afluentii sai, pe Prut mijlociu sector Stanca Aval.

Se mai instituie cod portocaliu pe sectorul Dranceni aferente judetelor: Suceava, Neamt, Botosani, Iasi, Vaslui, pe Siret pe sectorul aval Dragesti - Lungoci aferent judetelor: Bacau si Vrancea, pe Oltul superior si mijlociu si afluentii sai judetele Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu si pe Tarnava Mica si pe Tarnava Mare aval Sighisoara judetele: Mures, Alba si Sibiu.

Codul galben se instituie pe Crasna, jud. Salaj si Satu Mare, Bega Veche-jud.Timis, pe raul Tarnava Mare pe sectorul amonte Sighisoara - jud. Harghita si Mures, pe Tarnava sector Mihalt - confl. Mures, pe Mures sector confl. Tarnava - aval Alba Iulia - jud Alba, pe Cibin si pe raul Olt aval Sebes Olt - jud. Sibiu, Valcea si Olt..

Avertizarea cod galben este valabila si pe raurile din bazinele superioare ale raurilor Prahova si Buzau-jud.Prahova si Buzau, pe Putna, Rm.Sarat, Trotus, Bistrita aval Izvorul Muntelui si Moldova aval Gura Humorului, Barlad -jud.Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Galati, Vaslui si Iasi, pe afluentii Prutului inferior si pe Prut pe sectorul aval Dranceni - Oancea - jud: Vaslui si Galati.

Hidrologii avertizeaza ca Izolat, cresteri importante de debite sunt posibile si pe raurile din zonele de munte din celelalte bazine hidrografice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cod galben, #cod galben Moldova, #cod rosu inundatii , #cod galben