Cod galben de lapovita si ninsoare - mai multe judete afectate

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 13:17
3423 citiri
Cod galben de lapovita si ninsoare - mai multe judete afectate

Meteorologii au emis, marti, un cod galben de ploi si lapovita, valabil pentru mai multe judete.

Astfel, pana la ora 14:00 se vor semnala cantitati de precipitatii in transformare in lapovita si ninsoare in zonele limitrofe muntelui, arata Administratia Nationala de Meteorologie.

Cantitatile de precipitatii mai pot depasi 10-15 l/mp, mentioneaza sursa citata.

Sunt vizate judetele Covasna, Brasov si Harghita.

De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de lapovita si ninsoare, valabil pana la ora 16:00, si pentru judetele Buzau si Prahova.

In aceste zone, se vor inregistra cantitati de precipitatii in transformare in lapovita si ninsoare in zonele montane si submontane; cantitatile de precipitatii mai pot atinge 10-15 l/mp. Totodata, se vor semnala intensificari ale vantului care pot atinge 30-40 de km/h.

In judetele Suceava, Bacau, Vrancea si Neamt vor fi precipitatii sub forma de ploaie in zonele joase de relief si sub forma de lapovita si ninsori in zona subcarpatica si de munte. De asemenea, se vor inregistra si intensificari ale vantului care pe crestele montane poate depasi 100 km/h, viscolind zapada. Avertizarea este valabila in intervalul 13:30 - 16:00.

Incepand de duminica ploua in partea de sud a Romaniei, meteorologii emitand cod portocaliu de ploi, intrat in vigoare luni seara, la ora 21:00. Avertizarea este valabila pana miercuri, la ora 02:00.

Sudul tarii sub apa, zapada la munte: trafic de cosmar, oameni raniti

Ploile din ultimele zile au facut ravagii in Romania, mai multe zone fiind inundate, iar porturile de la Marea Neagra au fost inchise. In Capitala ploua de doua zile incontinuu, iar pe langa inundatii, au aparut si probleme in trafic. De asemenea, doua persoane au fost ranite, din cauza copacilor doborati de vant.

Meteorologii atentioneaza asupra faptului ca in intervalul mentionat procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in regiunile extracarpatice si cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.

D.R.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cod galben ninsoare, #lapovita cod galben , #cod galben