Cod galben de ninsori si viscol in Bucuresti si noua judete

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 10:10
16916 citiri
Cod galben de ninsori si viscol in Bucuresti si noua judete

Iarna revine in forta in Bucuresti si in mai multe judete din sudul tarii, care sunt sub cod galben de ninsori si viscol pana joi dimineata, la ora 09:00.

Administratia Nationala de Meteorologie informeaza ca de miercuri, ora 10:00, pana joi, ora 09:00, se vor semnala ninsori local insemnate cantitativ si temporar viscolite.

In afara de Capitala, sub avertizare cod galben sunt judetele Vrancea, Prahova, Buzau, Dambovita, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov si jumatatea nordica a judetului Arges.

Astfel, meteorologii informeaza ca, "in sudul Moldovei si in cea mai mare parte a Munteniei, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent".

"In judetele Calarasi, Giurgiu, in sudul judetelor Prahova si Dambovita, precum si in judetul Ilfov si municipiul Bucuresti vor fi intervale de timp in care vantul va avea intensificari cu viteze de 45-55 km/h, iar in judetele Vrancea, Buzau si Ialomita rafalele vor depasi 55-60 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii", mai informeaza ANM.

Foto: ANM

Nu in ultimul rand, se subliniaza ca, in estul Munteniei si sud-estul Moldovei, va fi polei in cursul acestei zile.

In acelasi timp, a fost prelungita avertizarea meteo de ploi, pentru celelalte regiuni ale tarii.

Noua informare meteorologica este valabila de miercuri, ora 09:00, pana joi, ora 11:00, perioada in care se vor semnala precipitatii moderate cantitativ, precum si intensificari ale vantului si polei.

Astfel, potrivit ANM, "vor fi precipitatii pe arii extinse in sudul, estul si centrul tarii si cu caracter local in celelalte regiuni".

"In cea mai mare parte a Moldovei si la munte va ninge, in Muntenia si Oltenia vor predomina ninsorile, iar in Dobrogea, Transilvania, Maramures si Crisana se vor semnala precipitatii mixte. Cantitatile de apa vor depasi local 10-15 l/mp.

Pe spatii restranse in extremitatea de sud-est si in cea nord-vestica se va depune polei.

Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile sud-estice", se arata in informarea meteorologilor.

F.N.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...
Comentarii