Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cod galben de ninsori si viscol: minus 20 de grade in Bucuresti

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 13:37
11830 citiri
Cod galben de ninsori si viscol: minus 20 de grade in Bucuresti

Directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anuntat, luni, ca marti va intra in vigoare un cod galben de ninsori si viscol pentru mai multe zone din tara.

"In urmatoarele ore ANM va emite o atentionare cod galben de viscol si ninsori care va incepe maine la ora 12:00. In jurul pranzului va incepe in Banat, apoi Oltenia, Muntenia, si toata Moldova pana pe 12 decembrie la ora 12:00. (...)

In Banat va trece destul de repede si vantul nu va mai fi atat de puternic si in nordul Moldovei la fel. In rest incepand de maine de la 14:00 pana miercuri va fi viscol", a spus Sandu.

Acesta a precizat ca in Capitala se vor inregistra temperaturi extrem de mici.

"Joi noaptea asteptam minus 20 de grade in Bucuresti", a spus Sandu.

Intr-adevar, ANM a emis un cod galben de ninsoare in intervalul 11.12. ora 12 - 12.12. ora 12. In acest interval se vor semnala ninsori abundente, intensificari ale vantului, viscol.

Codul galben este emis pentru judetele Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Neamt, Iasi, Suceava, Botosani si Municipiul Bucuresti.

Va ninge in majoritatea regiunilor. Ninsorile vor fi mai consistente in primele ore ale intervalului in Banat si Oltenia, apoi in Muntenia si Moldova. In Dobrogea precipitatiile vor fi mixte, favorizand producerea de polei.

Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15...20 l/mp si izolat in sud-est 25...30 l/mp. Vantul va avea intensificari mai ales spre seara si noaptea, depasind temporar la rafala 50-60 km/h, viscolind zapada.

A fost emis Cod galben de ninsori în România. Întreaga țară, sub avertizare meteo de vreme rea
A fost emis Cod galben de ninsori în România. Întreaga țară, sub avertizare meteo de vreme rea
Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, 21 aprilie, un Cod galben de ninsori. Codul este valabil de la ora 18.00 până luni, la 12.00. La altitudini de peste 1500 m în...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#cod galben viscol, #temperaturi scazute Bucuresti, #cod galben ninsori , #cod galben