Informare meteo de vant pentru toata tara, dar si cod galben pentru mai multe judete

Miercuri, 13 Mai 2020, ora 13:54
10766 citiri
Informare meteo de vant pentru toata tara, dar si cod galben pentru mai multe judete
Foto: Arhiva Pixabay

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri dupa amiaza, o informare meteorologica de vant puternic pentru toata tara si o atentionare de tip cod galben, tot de vant, pentru mai multe judete.

Astfel, informarea meteo intra in vigoare de la ora 23:00 si expira joi, tot la 23:00.

In intervalul mentionat, vantul se va intensifica treptat, la inceput in regiunile vestice si nord-vestice, apoi si in cele centrale, estice si sud-estice, unde rafalele vor depasi, in general, 50...55 km/h.

Pe parcursul zilei de joi si la inceputul noptii, local si temporar vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica accentuata. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice si izolat grindina. Punctiform cantitatile de apavor depasi 25 l/mp.

Codul galben de vant intra in vigoare joi la ora 06:00 si expira la ora 23:00 si vizeaza 28 de judete In acest interval, in sudul Banatului, nordul Crisanei, in Maramures si Transilvania, precum si in nord-estul Munteniei si nordul Dobrogei, local si temporar vor fi intensificari ale vantului cu viteze ce vor depasi in general 55...65 km/h.

La munte vor fi rafale de 60...80 km/h, iar in zona inalta, vantul va sufla tare, cu peste 90...100 km.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Cum va fi vremea in Capitala

In noaptea de miercuri spre joi, serul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 10...11 grade.

Joi, vremea va deveni calduroasa. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare la inceputul zilei, apoi din nou spre seara si noaptea, dar probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in orele amiezii, cand se vor inregistra rafale de pana la 40...45 km/h.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 30 de grade, iar cea minima va fi de 16...18 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertizări de vreme severă imediată. Județele în care se schimbă brusc vremea în următoarele ore
Avertizări de vreme severă imediată. Județele în care se schimbă brusc vremea în următoarele ore
Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 15 aprilie, avertizări nowcasting Cod Galben pentru mai multe județe. În mai multe zone, se vor semnala intensificări ale vântului...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#cod galben vant, #informare meteo vant , #cod galben