Inundatii in aproape jumatate din tara - iata judetele afectate

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 14:25
4622 citiri
Inundatii in aproape jumatate din tara - iata judetele afectate

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare de tip cod galben de inundatii, care vizeaza bazinele hidrografice ale mai multor rauri din jumatatea de sud a tarii.

Astfel, incepand de miercuri, de la ora 19:00, pana vineri, la ora 18:00, va fi cod galben de inundatii in bazinele hidrografice mici din judetele Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita si Olt.

Totodata, incepand de miercuri, de la ora 23:00, pana vineri, la ora 18:00, va fi cod galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice ale raurilor Timis superior, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj.

In acelasi interval va fi cod galben de inundatii si pe raurile Desnatui (judetul Dolj), afluentii Oltului mijlociu si inferior (judetele Sibiu, Valcea, Gorj si Olt), Calmatui, Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), afluentii Argesului inferior din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), dar si pe raurile mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Hidrologii avertizeaza ca, in zonele si in intervalele mentionate, se vor semnala scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici, posibile inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri, cu depasiri ale cotelor de atentie.

Cod galben de ploi in 16 judete

La randul lor, meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben de ploi pentru mai multe judete din jumatatea sudica a tarii, valabila incepand de joi, de la ora 03:00, pana vineri, la ora 15:00.

Judetele vizate de avertizarea meteo sunt Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Valcea, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin, sudul judetului Sibiu si nordul judetelor Arges si Dambovita.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#cod galben inundatii, #rauri judete avertizare inundatii, #avertizare hidrologica cod galben , #cod galben
Comentarii