Nu scapam de ploi: Nou cod galben de vijelii pentru mai mult de jumatate de tara Update

Marti, 24 Iunie 2014, ora 14:31
4484 citiri
Nu scapam de ploi: Nou cod galben de vijelii pentru mai mult de jumatate de tara Update
Foto: Arhiva

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o avertizare de tip cod galben de ploi si vijelii pentru mai mult de jumatate din judetele tarii.

Atentionarea meteorologilor este valabila marti, de la ora 14:00 la ora 23:00, in 26 de judete semnalandu-se ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica accentuata.

Astfel, in intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata indeosebi in regiunile estice, centrale si in zona de munte.

Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, ce vor lua trecator aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp si izolat 50-60 l/mp.

ANM adauga ca manifestari de instabilitate atmosferica se pot semnala si in celelalte regiuni, dar pe arii restranse.

De asemenea, in a doua parte a zilei de miercuri si in noaptea de miercuri spre joi, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii si, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va emite un nou mesaj de atentionare.

Cele 26 de judete afectate de codul galben sunt Alba, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Galati, Hunedoara, Harghita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Timis, Valcea, Vrancea, Vaslui.

UPDATE: ANM a mai emis, marti, doua avertizari cod galben de vijelii pentru inca patru judete.

Astfel, pana la ora 16:30, in judetul Constanta, inclusiv in zona litoralului, se vor semnala descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua aspect de vijelie, precum si cantitati de precipitatii ce pot depasi 10-20 l/mp.

De asemenea, pana la ora 17:00, fenomene similare vor fi prezente in jumatatea sudica a judetului Gorj, inclusiv in municipiul Targu Jiu, in nordul judetului Dolj si in jumatatea nordica a judetului Mehedinti, inclusiv in Drobeta Turnu Severin.

Aici isi vor face aparitia descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si intensificari de scurta durata ale vantului si averse ce pot depasi 15 l/mp.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#cod galben ploi, #cod galben vijelii, #cod galben furtuna , #cod galben