Ploile aduc inundatii: Cod galben pentru 9 judete

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 16:23
4006 citiri
Ploile aduc inundatii: Cod galben pentru 9 judete
Foto: Ziare.com

Hidrologii au emis, miercuri, o atentionare cod galben de inundatii valabila, de la ora 16.00, in cinci bazine hidrografice de pe raza a noua judete.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, in intervalul 17 iunie, ora 16.00 - 18 iunie, ora 12.00, pe raurile din bazinele hidrografice Cerna (bazin superior si afluenti) - judetele Gorj si Caras Severin, afluentii mici ai Dunarii din judetul Mehedinti, Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Jiu bazin superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Dolj si Mehedinti, afluentii Oltului inferior din judetele Valcea, Gorj, Dolj, Olt si Arges, Arges bazin superior si afluenti din judetele Arges si Dambovita se vor semnala scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Cod galben de inundatii in sapte judete

Pe de alta parte, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor ridica, incepand cu data de 17 iunie 2015, ora 16.00, atentionarea cod galben din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Vin ploile: Cod galben de furtuni pentru doua treimi din tara

Atentionarea de inundatii a fost transmisa catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Apa: Somes-Tisa, Mures, Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret.

Tot nu scapam de ploi: Inca doua avertizari de tip cod galben in jumatate de tara

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#cod galben inundatii, #avertizare hidrologica inundatii, #ploi avertizare inundatii , #cod galben
Comentarii