Ambasadorii Frantei, Germaniei si Olandei, la Parlament. Vor explicatii pe Codul Penal

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 14:46
4926 citiri
Ambasadorii Frantei, Germaniei si Olandei, la Parlament. Vor explicatii pe Codul Penal

Ambasadorii Germaniei si Frantei au venit joi la Parlament, pentru a cere explicatii de la deputatii din Comisia Juridica privind modificarile aduse marti Codului penal. Urmeaza sa soseasca si ambasadorul Olandei.

Philippe Gustin, ambasadorul Frantei, si Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei, au venit la Parlament si intra pe rand sa vorbeasca cu parlamentarii in legatura cu modificarile din Codul Penal prin care parlamentarii nu mai sunt considerati functionari publici si scapa astfel de cercetarile derulate de agentia Nationala de Integritate si Directia Nationala Anticoruptie.

Si ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, a venit la Parlament, informeaza B1 TV.

Urmeaza sa soseasca si ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel.

Ministrul de Externe a comentat dur miercuri reactia ambasadelor cu privire la modificarile Codului Penal. Titus Corlatean le-a facut observatii in mod oficial reprezentantilor ambasadelor ca ar trebui sa se adreseze ministerului atunci cand sunt probleme, nu presei.

"Eu am o asteptare clara, fireasca, ca atunci cand exista preocupari, semne de intrebare, nelinisti din partea unor ambasadori sau ambasade, sa ne fie transmise direct la Ministerul de Externe, responsabililor din MAE si mie personal ca ministru, si nu sa le aflam prin intermediul presei. Este o practica pe care nu o inteleg si nu o agreez", a spus Titus Corlatean.

Actiunea celor trei ambasadori vine dupa ce miercuri, mai multe tari si-au exprimat, prin ambasadele lor la Bucuresti, ingrijorarea si preocuparea fata de, modificarile aduse Codului penal.

Ambasada Germaniei in Romania a anuntat, miercuri, ca urmareste "cu atentie si

ingrijorare", actiunile de modificare a legislatiei, cerand ca activitatea institutiilor care sprijina statul de drept sa se desfasoare "neingradit si fara presiune politica".

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, s-a declarat ingrijorat de modificarile aduse Codului penal de Camera Deputatilor, subliniind ca, in opinia sa, ANI si DNA sunt "motorul reformei in viata publica din Romania".

Ambasada Olandei la Bucuresti a precizat, miercuri, ca urmareste cu ingrijorare amendamentele la Codul Penal prin care Camera Deputatilor a scos presedintele si parlamentarii din categoria functionarilor publici.

"Ambasada Regatului Tarilor de Jos urmareste cu ingrijorare amendamentele (la Codul Penal, n.red.) si asteapta evolutiile viitoare", se arata in documentul misiunii diplomatice.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.

Prin aceasta decizie, presedintele si parlamentarii ies si de sub incidenta articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese.

Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara a Camerei si a fost votat fara ca raportul comisiei sa fie publicat si fara dezbatere in plen.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...