Ambasadorii, in Parlament pentru Codul Penal - Ciuca: S-au lamurit ca situatia nu e atat de neagra (Video)

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 15:23
2061 citiri
Ambasadorii, in Parlament pentru Codul Penal - Ciuca: S-au lamurit ca situatia nu e atat de neagra (Video)
Foto: presagalati.ro

Seful Comisie Juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a vorbit, joi, despre concluziile in urma discutiilor cu ambasadorii europeni pe tema modificarilor Codului Penal si a amnistierii sau gratierii detinutilor.

Astfel, dupa ce mai multe ambasade, cum ar fi Germania, Franta sau Olanada si-au exprimat nemultumirea referitoare la noile reglementari, Ciuca a asigurat ca in cadrul discutiilor nu au existat deloc abordari politice, ci numai tehnice.

"Eu va pot asigura ca nu au fost deloc abordari politice, ci tehnice, iar domniile lor pot confirma. Pe parcursul acestui subiect fierbine, eu m-am abtinut sa fac aprecieri politice, desi ce se va intampla cu legile va fi o decizie politica.

Dicutiile au avut ca scop niste clarificari si au fost foarte deschise si foarte concrete. Domniile lor s-au lamurit ca nu este nicio problema care tine de fond, ci de forma", a explicat seful Comisiei Juridice.

Seful Comisiei Juridice explica: Parlamentarii nu sunt functionari pentru ca nu umbla cu banul public

Acesta a spus ca ambasadorii s-au lamurit ca situatia "nu este atat de neagra", sustinand ca "nu se vor schimba cu nimic considerabil nici statutul parlamentarilor, nici Legea amnistiei". Totusi, Ciuca a mentionat ca s-a pierdut mult la capitolul comunicare.

"Ar fi trebuit sa iesim noi, Comisia sau Parlamentul, cu argumente pentru fiecare proiect de lege inainte de reactia ambasadelor", a lamurit Ciuca.

Intrebat ce concluzii au tras ambasadorii in urma discutiilor, acesta a precizat ca este "nepoliticos" sa anunte el ce concluzii au tras persoanele cu care a discutat, anuntand ca oricum vor mai urma si alte intalniri.

Corlatean, suparat ca ambasadele au comentat Codul Penal: Sa transmita la MAE, nu prin presa

De asemenea, Ciuca a tinut sa sublinieze ca "legile n-au venit ieri si au fost adoptate azi, ci Codul Penal e de un an si ceva, iar Legea amnistiei face aproape un an". El a subliniat ca, de atunci, nu a fost depus niciun amendament si nici institutie nu s-a aratat interesata sa discute pe baza actelor normative, in contextul in care proiectele de lege s-au aflat si in dezbatere publica.

Ambasadorii Frantei, Germaniei si Olandei, la Parlament. Vor explicatii pe Codul Penal

Bogdan Ciuca a facut aceste precizari in urma discutiile din Parlament cu diplomatii europeni, la care au participat ambasadorii Germaniei, Frantei si Marii Britanii si, posibil, ambasadorul Olandei.

Discutia a avut loc in contextul in care modifiacrile la Codul Penal adoptate, marti, in Parlament, ii scot pe parlamentari si pe presedinte din sfera functionarilor publici, astfel incat acestia nu mai pot fi cercetati pentru coruptie, conflict de interese, abuz in serviciu sau alte infractiuni.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Bogdan Ciuca ambasadori, #Bogdan Ciuca discutii ambasadori, #ambasadori Parlament, #ambasadori Cod Penal , #cod penal