Superimunitatea a infuriat si asociatiile religioase: Parlamentarii crestini, trasi de urechi

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 10:28
2574 citiri
Superimunitatea a infuriat si asociatiile religioase: Parlamentarii crestini, trasi de urechi
Foto: corulfiatlux.ro

Mai multe asociatii ortodoxe, catolice si protestante din Romania le cer parlamentarilor sa actioneze conform principiilor crestine pe care le declara, in contextul modificarilor aduse Codului Penal, prin care acestia ar scapa de cercetare pentru fapte de coruptie.

Asociatiile formate, in principal, din laici ii roaga astfel pe demnitari sa nu compromita valori universale precum dreptatea, adevarul, binele comun sau transparenta si se declara ingrijorate de tendintele politicii romanesti, potrivit Hotnews.

"Remarcand cu ingrijorare tendintele actuale ale politicii romanesti, in special in dimensiunea sa legislativa, ii chemam la responsabilitate pe toti politicienii care adera la principiile crestine si care au raspuns chemarii de a-si sluji semenii intr-o pozitie de demnitate a statului roman.

Consideram ca dreptatea, adevarul, binele comun si transparenta sunt valori universale care nu trebuie compromise, indiferent de contextul sociopolitic sau economic. Constiinta fundamentata pe aceste valori trebuie sa depaseasca interesele partinice ale unui individ, grup sau partid politic.

Prin urmare, solicitam acestor persoane sa arate congruenta intre principiile crestine pe care le declara si deciziile si actiunile importante pe carele iau in numele cetatenilor acestei tari", se arata intr-un comunicat de presa al organizatiilor religioase.

Antonescu spune NU Codului Penal si Legii amnistierii: Vom vota impotriva. Toate in bloc!

Printre asociatiile care au semnat se numara Centrul de Educatie Crestina si Cultura Contemporana Areopagus, Asociatia Programele Bunavestire Bucuresti, Alianta Familiilor din Romania, Asociatia Darul Vietii Timisoara si altele.

Solicitarea laicilor vine in contextul in care deputatii juristi au adoptat, marti, modificari ale Codului Penal prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici, adica nu mai pot fi cercetati de ANI si DNA.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#asociatii religioase Cod Penla, #asociatii religioase imunitate parlamentari, #asociatii religioase modificari Cod Penal , #cod penal