Bilantul furtunii de duminica: un mort, patru raniti, zeci de copaci doborati, ambuteiaje in trafic

Luni, 18 Iulie 2011, ora 10:08
3006 citiri
Bilantul furtunii de duminica: un mort, patru raniti, zeci de copaci doborati, ambuteiaje in trafic
Foto: Arhiva

Ploaie torentiala, vijelii si descarcari electrice puternice. Acesta a fost peisajul de duminica seara in mai toata tara, dar Capitala a fost cea mai afectata.

Un mort, trei raniti, curse aeriene redirectionate, ambuteiaje in trafic si zeci de copaci doborati de vant - acesta este bilantul unei furtuni care s-a abatut duminica seara peste Capitala.

In parcul Herastrau crengile unui copac rupt de vijelie au ranit doi copii, care au fost transportati la spital cu ambulantele SMURD. Alte doua persoane au ajuns la spital, dupa furtuna.

O persoana a fost lovita de geamul spart al unei masini RATB, in zona Televiziunii Romane, in timp ce un barbat, lovit de o creanga in zona Huedin, a fost fost dus la Spitalul Bagdasar Arseni, potrivit serviciilor de urgenta.

Furtuna a facut ravagii in Bucuresti: doi copii raniti de un copac, in Herastrau

Medicii nu au mai putut face nimic pentru un barbat care s-a electrocutat in timpul ploii. Acesta se afla pe acoperisul unui bloc de pe Calea 13 Septembrie, in momentul in care a inceput furtuna si nu a mai apucat sa se dea jos.

Gradina unei case de pe bulevardul Dorobanti a fost distrusa in totalitate dupa ce schela unui hotel in constructie s-a desprins si a cazut. In urma cu cateva luni, plafonul aceluiasi hotel s-a prabusit, iar bucati din stalpii de sustinere au ajuns in curtile invecinate.

Peste 25 de copaci au fost doborati de furtuna in Capitala si mai multe intersectii au fost blocate, potrivit reprezentantilor ISU.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut reprezentantilor Apa Nova sa actioneze, dupa furtuna de duminica seara, in cazul in care cantitatile de apa depasesc valorile normale, informeaza un comunicat al primariei municipiului, remis Ziare.com.

Pe timpul vijeliei, soferii aflati pe Autostrada Soarelui au redus viteza si au aprins avariile pentru a ajnge acasa in siguranta.

Si traficul aerian a fost afectat. Furtuna le-a dat mari emotii pasagerilor din 6 aeronave, care ar fi trebuit sa aterizeze duminica seara la Bucuresti. Vremea rea a facut ca avioanele sa fie redirectionate catre aeroportul Mihail Kogalniceanu, din judetul Constanta.

Furtunile au facut prapad si in tara

In Dambovita, un pompier a fost ranit in momentul in care se pregatea sa plece la o interventie. Barbatul tinea de usa garajului, cand o teava luata pe sus de rafalele de vant l-a izbit cu putere. A fost imediat transportat la spital.

Tot in Dambovita, 9 localitati sunt nealimentate cu energie electrica, iar in alte 6 se inregistreaza deranjamente colective, dupa ce 58 de transformatoare si 7 linii de medie tensiune au fost afectate de conditiile meteorologice nefavorabile.

Localitatile fara curent electric sunt: Vacaresti, Petresti, Coada izvorului, Comisani, Habeni, Racovita, Negras, Baleni si Gura Ocnitei. Localitati unde au fost semnalate deranjamente colective: Adanca, Valea Voievozilor, Razvad, Baldana, Moreni si Lucianca. 6 echipe lucreaza in teren pentru remedierea defectiunilor.

Aproximativ 100 de gospodarii din patru localitati din judetul Covasna au fost afectate de inundatii in urma ploilor torentiale cazute duminica seara.

Potrivit primelor informatii furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Covasna, in localitatea Borosneu Mic au fost inundate aproximativ 40 de gospodarii, in timp ce la Valea Mare au fost afectate 50 de gospodarii si cinci hectare de teren arabil.

De asemenea, in satul Ladaut, comuna Barcani, au fost inudate 15 subsoluri si anexe gospodaresti, precum si 15 podete si 50 de hectare de teren arabil, in timp ce in localitatea Bradet au fost afectate de ape zece gospodarii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#furtuna duminica Bucuresti, #bilant furtuna Bucuresti, #cod portocaliu furtuna Bucuresti , #cod portocaliu